Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Belekezdenél az orvosi egyetem...

Belekezdenél az orvosi egyetembe önköltséges formában (16,2 millió forint) 28 éves nőként?

Figyelt kérdés

Sajnos úgy hozta az élet, hogy csak most tudnám elkezdeni. A hitelt nekem és a férjemnek kellene kigazdálkodni, nincsen szülői segítség. Gyermeket is szeretnénk vállalni.

Ez lenne az álmom, de rengeteg mindent fel kellene érte áldoznunk.

Bármilyen kritikát, véleményt szívesen fogadok!

jan. 5. 08:57
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
36 szavazat
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
63%

Ha ez lenne minden álmom, akkor igen. Férjed mennyire támogat? Tudsz rá számítani most, és a jövőben is? Úgy érzed? Fontos dolog ez is.

Sok sikert! Még abszolút nem vagy öreg!

jan. 5. 09:11
 2/30 A kérdező kommentje:

Támogat mindenben, de nagyon szeretne már gyereket (34 éves) és sajnos én is. Tudom, sokan mondják, hogy 34 évesen még tudnék gyermeket vállalni, de én már későnek érezném a férjem kora miatt.

Valamint 6 évig kiesne az én keresetem, neki túlóráznia kellene. Ő ezt bevállalná, de nem szeretnék önző lenni és felelőtlenül beleugrani valamibe.

jan. 5. 09:21
 3/30 anonim ***** válasza:
5%
Bele, diákhitel 2-őt felvéve hozzá. Azt úgyis megfelezik ha 2 gyereked lesz, ha 3 elengedik teljesen. De ha nem is, a nyugdíjkorhatár elérésekor is elengedik. Márpedig 10 félév * 16,2 millió, ezt biztos nem fizeted vissza a nyugdíjkorhatárig. Szóval nyersz egy csomót.
jan. 5. 09:48
 4/30 anonim ***** válasza:
100%

Ha 6 évet kiesik a kereseted, akkor a férjed gazdálkodja ki. De nem ez a legnagyobb probléma, ha meg tudjátok oldani.

De nem 34 évesen leszel "szabad", a szakképzés évek még hátra vannak és gyakorlatot sem árt szerezni.

Vagy az egyetem után szülsz, és 3 év múlva folytatod?

jan. 5. 09:50
 5/30 anonim ***** válasza:
100%
Azt ugye tudod, hogy 6 év csak az egyetem, utána szakosodás 2-6 év, ami közben nem fogod halálra keresni magad? Te pedig amúgy 6 év után elmennél szülni, belegondoltál, hogy hány éves korodra lennél szakorvos? Azt a nyomást el tudnád viselni, hogy 6 évig semmi más nem fog lekötni, mint a tanulás?
jan. 5. 09:53
 6/30 A kérdező kommentje:
Ahogy fentebb írtam, nem 34 évesen szeretném elkezdeni a gyermekvállalást, mert a férjem addigra 40 lesz. Nekünk ez számít.
jan. 5. 09:54
 7/30 anonim ***** válasza:
100%
Őszintén nem vágnék bele. Nem is maga az egyetem, meg a tandíj, hanem a rezidensképzés miatt. Szóval nem 6 év, hanem legalább 9-11. Szerintem nem ér ennyit az egész, főként, ha van társad és gyereket akartok.
jan. 5. 09:56
 8/30 anonim ***** válasza:
100%

Ha családot szeretnétek, az orvosi nem fog menni.

Vagy ez, vagy az, mert 40 leszel, mire önálló pályára léphetsz.

Ha éveket szeretnél spórolni, a fogorvos képzés valamivel rövidebb, vagy valamilyen diplomás eü képzés.

Gondold át, hogy "kielégíti" e az álmod, ha lejjebb adsz.

jan. 5. 10:08
 9/30 anonim ***** válasza:
100%
De akkor mi a kérdés? Akarsz gyereket, de orvos is akarsz lenni. Ha elvégzed az orvosit, akkor utána már nem akarsz, mert 40 éves lesz a párod. Én a gondolkodásodban semmi rugalmasságot nem látok. Ezt én értem, hogy nagy dilemma, de ennél jóval nagyobb kihívásokkal kell szembenézned majd. Nem látom az ambiciózusságot sem, ami az orvosi elvégzéséhez szükséges.
jan. 5. 10:13
 10/30 A kérdező kommentje:

#9 van, aki a képzés közben szül. Persze, hogy egy pár soros írásból nem tudsz ambiciózus hozzáállást leszűrni.

Elsősorban olyanok véleménye érdekelt, akik gyermeket vállaltak a képzés alatt vagy ez miatt nem vágtak bele, hogy érintette őket később.

jan. 5. 10:17
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!