Belekezdenél az orvosi egyetembe önköltséges formában (16,2 millió forint) 28 éves nőként?
Sajnos úgy hozta az élet, hogy csak most tudnám elkezdeni. A hitelt nekem és a férjemnek kellene kigazdálkodni, nincsen szülői segítség. Gyermeket is szeretnénk vállalni.
Ez lenne az álmom, de rengeteg mindent fel kellene érte áldoznunk.
Bármilyen kritikát, véleményt szívesen fogadok!
Nekem van orvosis barátnőm és a gólyanapon vagy min kérdezte egy csaj, hogy mikor érdemes szülni. (Ők amúgy 19-20 évesek voltak, de akkor is minimum 6 év egyetem plusz rezidensség aztán munka stb) Azt a választ kapta, hogy az egyetem alatt. Később rosszabb.
Szóval ha csak ennyi tart vissza, akkor ez ne tántorítson el. Személyes tapasztalatom nincs.
Nem.
Nem a pénz miatt, nem a kor miatt, nem a szülés miatt.
Hanem azért, mert aki 28 évesen találja ki, hogy orvos akar lenni, abban minden van, de józan és és elhivatottság nem nagyon. Valami romantikus képzelgés van benne arról, hogy mennyire menő és szép orvosnak lenni és kb ennyi.
Elsősorban olyanok véleménye érdekelt, akik gyermeket vállaltak a képzés alatt vagy ez miatt nem vágtak bele, hogy érintette őket később.
Az első nagymamás gyes jó harminc évvel ezelőtt egy zalaegerszegi doktornő édesanyja volt, mert a lánya még egyetemre járt, mikor terhes lett...
Akit ismerek női orvost, bőven 35 felett vállalt gyereket, úgy, hogy 19-20évesen kezdte az egyetemet, és 30 évesen kezdett beindulni a karrier, addig élete nem volt.
Ha 30 felett neked ez mind egyszerre menni fog, sok szerencsét!
#13 tudod vannak olyan emberek, akik nem olyan szerencsések, hogy 18-20 évesen a szüleik anyagilag támogatni tudják őket, ezért arra kényszerülnek rá, hogy keményen dolgozzanak. Nem egy olyan ismerősöm van, aki idősebb fejjel lett orvos, mert nem voltak adottak a körülményei az érettségi idején.
Tiszteletben tartom a véleményedet, de szerintem nem ennyire fekete-fehér ez a dolog.
Nem egy olyan ismerősöm van, aki idősebb fejjel lett orvos
Érdekes, huszonéve dolgozok orvosok közt, de egy van, aki két évet hagyott ki gimi után. Nulla olyan van, aki jóval később kezdte. És a diákhitel 18 évesen is ott volt, ez elég hülye indok. Most sincs több pénzed, csak most a férjed zsebe bánná, nem a szülőké. Felesleges a csóró szülő mese.
#16 anyagilag most sem vagy előrébb, mint 10 éve, hiszen hitelből oldanád meg 🤷
Nem lesz energiád hozzá.
30-35 felett már a gyerekvállalás sem olyan egyszerű, már az éjszakázás nem megy olyan könnyen, egy 6-8 órás melót próbálunk túlélni kisgyerek mellett.
Az orvosi pálya minden idődet, energiádat elveszi.
Nem tudsz két életet élni egy testben.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!