Zkk kérdése:
Szerintetek mit csináljak vagy mit tennétek a helyemben? ( Részletek lent)
Figyelt kérdés
Erdélyi vagyok, Székelyudvarhelyen születtem és ott jártam ki az iskolát. 13 éve hegedulok és elég jó vagyok benne, versenyen is voltam és jó eredményeket értem el. Mivel nem szerettem volna távolra menni egyetemre Brassot választottam. Jelenleg első évemet járom de nagyon nem szeretem, szeretnék fejlődni hegedubol de nem mindig tartanak órát és ha tartanak is nagyon keveset( másfél óra max hetente). Nagyon gyengék a többiek nincs semmi versenyszellem, gyenge a zongorakisero tanárom is. A másik az hogy nagyon szeretnék magyar közegben lenni, eligazodok románok között is és beszélem is a nyelvet kozepszinten mert leérettségiztem de már kezd nagyon elegem lenni, szeretném kifejezni magam az anyanyelvemen. Most lettem 20 éves és gondoltam egy olyanra hogy kimennék Budapestre a Liszt Ferenc egyetemre csak félek hogy ha nem vesznek fel mi lesz és anyagilag mennyire megterhelo egy ekkora város. Szerintetek késő 20 évesen újrakezdjem az első évet? Előre köszönöm válaszaitokat!tegnap 19:16
1/3 anonim válasza:
Nem késő, ha ez az álmod, mindent bele! :) Nézz utána, kínál-e az egyetem kollégiumokat és ösztöndíjakat. Nálunk határon túli magyaroknak általában járni szokott mindenféle plusz, például pluszpontot jelent a szociális ösztöndíjnál. Szóval bátran olvass utána az egyetem honlapján, és ne aggódj. Sőt, akár külön a googleban is rákereshetsz független ösztöndíjakra, én el tudom képzelni, hogy a határon túli magyaroknak olyanok is vannak.
2/3 anonim válasza:
Debrecent és Miskolcot is nézd meg! Oda is próbálhatsz jelentkezni.
3/3 anonim válasza:
Debreceni Egyetem
Zeneművészeti Kar
Itt érdeklődj!
Közelebb is van neked, mint a főváros.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!