Lehet egy élvezetes és sokat kereső munkád úgy, hogy nem tanultál egy gimnáziumban?
Természetesen van lehetőség arra, hogy ne fodrász legyél, ne legyél az.
Esetleg szakács, kamionozás?
Hol az összefüggés? Oké, egyszer elrontottál egy tesztet, és? Tudod hányszor lesz még ilyen? Én általánosban 4,5-ös tanuló voltam, de kb semmit nem tanultam. Elég volt, hogy órán ott voltam, meg otthon megírtam a házikat. A házikon kívül én soha nem foglalkoztam a tanulással általánosban, mégis állandóan matek meg magyar versenyekre küldtek, meg voltam sokszor szavalni is. Szakgimibe is olyanba mentem, ahova központi se kellett, hogy megússzam azt is, aztán felvettek az első helyre, és egy pokoli intézmény volt az egész, de nem tudtam váltani. Lehúztam ott 4 évet, és az a diák, aki általánosban jó tanuló volt, az lett hirtelen 2-3-as tanuló. Semmit nem tanultunk kb, a tanárok sokszor be se jöttek órát tartani, vagy dumáltak mindenről, csak épp az anyagról nem, stb. A végén leszartam az egészet, és érettségin 2 tárgyból meg is buktam írásbelin, mindkettő csak a szóbeli miatt lett meg. Utána eltelt 4 év, és elmentem egyetemre. Most egy nagyon jó szakon tanulok, és én vagyok a szak legjobbja, mert ezt már komolyan veszem, és szeretem. Mellette van több szakmám is.
Hidd el, gimiben is végtelenszer lesz olyan, hogy valamit elrontasz, vagy nem úgy sikerül ahogy akarod. Egyetemen meg pláne lesz ilyen. Nálunk pl van is olyan tanár, aki nem ad ötöst. Direkt úgy állítja össze a feladatsort, hogy ötös senkinek ne legyen, mert belekérdez olyan dolgokba, ami sem a jegyzetben, sem a tankönyvben nincsenek, és órán sem volt róla szó soha. Ezekből a tárgyakból nincs is jeles soha.
Amúgy meg általánosban akik velem együtt jártak és full ötösök voltak azoknak a nagyrésze egyetemre sem ment. 😂😂
Ha nem vesznek fel a kiszemelt intézménybe, az még nem világvége. Váltani utána is fogsz tudni, mert van rá eljárás. Max osztályozó vizsgát kell tenned majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!