Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Érettségi nélkül mit csináljak?

Érettségi nélkül mit csináljak?

Figyelt kérdés

Röviden annyi a helyzetem, hogy a 11. évfolyamot elvégeztem gimnáziumban, viszont néhány ok miatt a 12.osztályt és ezzel együtt az érettségit nem tudom megszerezni (ezt nem szeretném részletezni hogy miért van így).

Szeretnék elmenni dolgozni. Néztem, hogy az építőiparban sok lehetőség lenne érettségi nélkül is, viszont nőként úgy gondolom, hogy nem ez az én utam.

Különböző dolgok érdekelnek, ilyen például a videószerkesztés és videók vágása, cukrászat, kreatív munkák (web designer, logó készítés, stb stb), filmek készítése, adminisztrációs feladatok elvégzése, rendezvények szervezése vagy turisztikai irodában szervező feladatok ellátása.

Nem tudom hogy ezekhez a munkákhoz milyen végzettség kell, illetve esetleg ezekhez hasonló munkákhoz szükséges-e az érettségi.

Kérlek ne írjatok olyan hozzászólást, hogy érettségi nélkül nem megyek semmire az életben. Szeretnék olyan munkát, amit érettségi nélkül is el lehet végezni és érdekel is engem.

jan. 21. 17:51
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
90%
A szakmai ismeretek elsajátítása tanfolyamon érettségi előfeltétellel megy. Max nagyon alul kezded és közben autodidakta kitanulod.
jan. 21. 18:05
 2/14 Metionin ***** válasza:
100%
Estin érettségit, mellette meg dolgozz valamit, ahova felvesznek anélkül. 1-2 éves érettségi felkészítők vannak, addig ki lehet bírni egy gyárban is. Utána meg mész szakmára.
jan. 21. 18:11
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Estin/levelezőn érettségizz le!

Építőiparban segédmelóra nem kell nő, a többi amit írtál, mind érettségi, kivéve a cukrászt.

A lényeg, tanulj szakmát, vagy jogsi, majd futár, vagy TAXI-s meló. Vagy porta, ott lesz időd tanulni.

Sereg?

jan. 21. 18:25
 4/14 A kérdező kommentje:
Az esti meg a levelező az hogy működik?
jan. 21. 18:51
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
4. Heti 1-2...3 napot kell ott lenni, pontosabban főleg délutánonként.
jan. 21. 19:19
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Mindenképpen le kell érettségizned, hogy utána akármilyen jobb szakmát tanulhass.

Ha 11 osztályod megvan, akkor be kell iratkozni estire vagy levelezőre a 12. osztályba. Ha elég jól felkészült vagy, akár már ebben a tanévben is osztályozó vizsgákat tehetsz, és minél előbb jelentkezhetsz érettségire.

Közben nézz utána, milyen szakma érdekel, amire találnál munkát is, és majd végezd el azt az 1-2 évet. Lehet esetleg rövidebb tanfolyam, de úgy nagyon minimum szinten leszel a szakmában. Ha szerencséd van, adódhat olyan munkáltató, hogy segédmunkára alkalmaz addig, amíg megszerzed a szükséges szaktudást. Így egy kis gyakorlatot is szerzel közben.

jan. 22. 11:50
 7/14 anonim ***** válasza:
84%

Érettségi és mindenféle szakma nélkül lehetsz segédmunkás gyártószalagon (örök minimálbér, semmi előrelépés).

Még ha "csak" takarítónő szeretnél lenni, ahhoz is kell tanulni, mivel az is szakma - jobb helyen szóba sem állnak anélkül. (Azért tettem idézőjelbe, mert a takarítás egyáltalán nem lebecsülendő munka, sok segédanyag, vegyszer, gép ismeretét követeli meg.)

jan. 22. 11:55
 8/14 anonim ***** válasza:
72%

Eladónak, árufeltöltőnek szerintem érettségi nélkül is felvesznek (még ha nem is mindenhol)

De mindenképp érdemes küzdeni az érettségiért

jan. 22. 13:01
 9/14 Senior Séf ***** válasza:
61%
Vagy egy pénzes pali.
jan. 22. 17:00
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Tanulj, mert végzettség nélkül csak az alja munka jut: konyhai kisegítő, biorobot gyárban, csomagoló, ilyenek. Ráadásul mindez kiégett, buta, hiányos fogazatú, igénytelen emberek között.
jan. 22. 20:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!