Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Érettségi nélkül mit csináljak?

Érettségi nélkül mit csináljak?

Figyelt kérdés

Röviden annyi a helyzetem, hogy a 11. évfolyamot elvégeztem gimnáziumban, viszont néhány ok miatt a 12.osztályt és ezzel együtt az érettségit nem tudom megszerezni (ezt nem szeretném részletezni hogy miért van így).

Szeretnék elmenni dolgozni. Néztem, hogy az építőiparban sok lehetőség lenne érettségi nélkül is, viszont nőként úgy gondolom, hogy nem ez az én utam.

Különböző dolgok érdekelnek, ilyen például a videószerkesztés és videók vágása, cukrászat, kreatív munkák (web designer, logó készítés, stb stb), filmek készítése, adminisztrációs feladatok elvégzése, rendezvények szervezése vagy turisztikai irodában szervező feladatok ellátása.

Nem tudom hogy ezekhez a munkákhoz milyen végzettség kell, illetve esetleg ezekhez hasonló munkákhoz szükséges-e az érettségi.

Kérlek ne írjatok olyan hozzászólást, hogy érettségi nélkül nem megyek semmire az életben. Szeretnék olyan munkát, amit érettségi nélkül is el lehet végezni és érdekel is engem.

jan. 21. 17:51
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

"Az esti meg a levelező az hogy működik?"

Egy kis guglizáshoz azért nem kell érettségi...

Egyébként a világnak melyik részéről beszélünk egyáltalán? Mert pl. Budapesten tudok olyan cukrászdát, ahova kb. folyamatosan keresnek embert, és mosogatni meg takarítani nem hiszem, hogy csak érettségivel vennének fel... De eladót is kerstek sokáig ugyanott, nem tudom, most mi újság, viszont ha vállalod a takarítást vagy a mosogatást és látják, hogy jól csinálod, szorgalmas vagy, lelkiismeretes, stb., akkor akár ott, helyben feljebb is léphetsz a ranglétrán...

Szóval szerintem akárhol is vagy, nézz körül azokban a cukrászdákban, amik helyileg szóba jöhetnek! Menj oda, nézd meg, nincs-e kiírva a kirakatba, hogy embert keresnek, meg nézd meg a honlapjukat is (de ne csak azt, mert ha van is, nem biztos, hogy eléggé naprakész...), és hajrá, vállalj el bármit, amit egy cukrászdában rád bíznak!

jan. 23. 15:40
 12/14 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

[link]

Azért az tényleg segítene, ha tudnánk, merrefelé keresgélsz...

jan. 26. 10:01
 13/14 anonim ***** válasza:
Fejezd be egy másik iskolában.
febr. 5. 04:08
 14/14 anonim ***** válasza:
90%
Érettségi nélkül manapság normális munkáról ne álmodozz.
febr. 5. 05:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!