Szabad felhasználású diákhitel februárban mikor várható? (első félévben egy összegben kértem de átállítottam havira)
Most kaptam üzenetet, hogy diakhitel plusz elmaradás van 3 hónapja.
Küldhettek volna értesítőt hogy elkell kezdeni fizetni novemberben…
Ezért késni fog a diakhitel 1
Nem tudom te miért nem kaptál, de nekem postai levél jött róla, amiben minden infó benne van. Plusz ha tudod, hogy hiteled van, akkor tudod mikor telik le az 1 év és a moratórium.
Én már szeptemberben azt hittem, hogy fizetni kell, ezért amikor nem kaptam értesítést írtam a dh központnak, akik mindent elmondtak.
Én tegnap befizettem 1havi hátralékom lett volna ugye a Februári (Amit Március12-ig kellene befizetni.) Na most éppen ezért nem is értettem miért nem jött az utalás.
Felhívtam őket ahol tájékoztattak hogy az adott tárgy havi is beletartozik tehát a Februárit is rendezni kell hogy tudjanak utalni.
Egyik ügyintéző azt mondta most csütörtökön, másik azt hogy majd csak jövőhéten utalják. Tehát ők sem tudják mert a rendszerben amikor már rendezett vagy akkor továbbítja utalható státuszra nekik (attól hogy te azt látod)
Szóval egy dologra rájöttem heti 2utalás van kedd és csütörtök. (Jelenleg)
Aztán vagy a héten vagy jövőhéten megjön.
De jó lett volna tudni azt hogy a tárgyhavit (Amit ismétlek Március12-i befizetési határideje van) azt elkérik most előre emiatt csúszik 1-2 dolog nálam is..
Most beszéltem egy dh központos hölggyel, nagyon kedves volt.
Elsősorban plusz hátralék miatt érdeklődtem, ami szerencsére nincs.
Elmondta, hogy mai nap délután 16 óráig megkapom a dh1-et, volt egyeztetés, folyósítható (én hétvégén vettem észre, hogy átváltott). :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!