Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Szabad felhasználású diákhitel...

Szabad felhasználású diákhitel februárban mikor várható? (első félévben egy összegben kértem de átállítottam havira)

Figyelt kérdés

#szabadfelhasználású #Diákhitel2022 #22/2
2022. jan. 31. 22:18
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/199 anonim ***** válasza:
Nekem már folyósíthatót ír. Kb 7-8 munkanap akkor, mire ideér a pénz? :)
2022. febr. 7. 08:03
 52/199 anonim ***** válasza:
Innentől max 10 munkanap. Lehet, hogy már ma megkapod, az is lehet, hogy jövő hét pénteken.
2022. febr. 7. 08:12
 53/199 anonim válasza:
Valaki megkapta már ma esetleg?
2022. febr. 7. 11:11
 54/199 anonim ***** válasza:
Én még nem, pedig kedd óta folyósítható a státusz.
2022. febr. 7. 11:18
 55/199 anonim ***** válasza:
Én pedig 2 hete aktiváltam a félévem, 1 hete a tárgyaim is felvettem már és még mindig Adategyeztetést ír még csak, nem is folyósíthatót. :D
2022. febr. 7. 11:21
 56/199 anonim ***** válasza:

Általában akkor szokta a Tanulmányi Osztály visszaigazolni a Fir-ben az aktív félévet, így a diakhitel státusza akkor vált át folyósíthatóvá, ha az adott egyetemen vége van a bejelentkezési/ regisztrációs időszaknak.

Ez minden egyetemen más és más időpont.

Neptunban van olyan menüpont, hogy Időszakok és ott meg lehet nézni meddig tart ez az időszak

2022. febr. 7. 11:40
 57/199 anonim ***** válasza:
51%

A fir egy idő után automatikusan (ciklikusan) lekéri a félév státuszát a neptunból.. Nekem ezért lett vasárnap hajnalban aktív, és folyósítható.

Amit a TO csinál, hogy a megszerzett krediteket stb. felviszi kézzel, ha a firben az hibára futott.

Nekem pl. 0 megszerzett kreditet ír és új belépőnek titulált. Ezt majd a TO javítja,csak a héten még a beírt jegyeket ellenőrzik.

2022. febr. 7. 11:46
 58/199 anonim válasza:
Most néztem nekem ez a bejelentkezési időszak holnap zárul le, és előző félévben is az nap kaptam meg amikor lezárult, szóval reménykedem a holnapban☺️
2022. febr. 7. 11:48
 59/199 anonim ***** válasza:

Nekem eddig minden félévben másnapra rá került aktíválásra a félévem a FIR-ben és váltott át folyósíthatóra a státuszom miután lezárult a regisztrációs időszak.

De nyilván ez egyetemenként MÁS ÉS MÁS.

Ahova én járok a TO így oldotta meg,és ők ezt meg is erősítették, hogy csak akkor igazolják vissza a jogviszonyt, ha lezárult az időszak, mivel azalatt szabadon válthat a hallgató az aktív és passzív félév között, így kevesebb adminisztrációval jár a számukra.

2022. febr. 7. 11:54
 60/199 anonim ***** válasza:

Nálunk ma kezdődött meg az egyetem, és majd 13–án zárul a regisztráció.

Tegnap hajnalba lett folyósítható státusz.

Szerintem csütörtök körül fog megérkezni nekem.

2022. febr. 7. 12:03
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!