Szabad felhasználású diákhitel februárban mikor várható? (első félévben egy összegben kértem de átállítottam havira)
Általában akkor szokta a Tanulmányi Osztály visszaigazolni a Fir-ben az aktív félévet, így a diakhitel státusza akkor vált át folyósíthatóvá, ha az adott egyetemen vége van a bejelentkezési/ regisztrációs időszaknak.
Ez minden egyetemen más és más időpont.
Neptunban van olyan menüpont, hogy Időszakok és ott meg lehet nézni meddig tart ez az időszak
A fir egy idő után automatikusan (ciklikusan) lekéri a félév státuszát a neptunból.. Nekem ezért lett vasárnap hajnalban aktív, és folyósítható.
Amit a TO csinál, hogy a megszerzett krediteket stb. felviszi kézzel, ha a firben az hibára futott.
Nekem pl. 0 megszerzett kreditet ír és új belépőnek titulált. Ezt majd a TO javítja,csak a héten még a beírt jegyeket ellenőrzik.
Nekem eddig minden félévben másnapra rá került aktíválásra a félévem a FIR-ben és váltott át folyósíthatóra a státuszom miután lezárult a regisztrációs időszak.
De nyilván ez egyetemenként MÁS ÉS MÁS.
Ahova én járok a TO így oldotta meg,és ők ezt meg is erősítették, hogy csak akkor igazolják vissza a jogviszonyt, ha lezárult az időszak, mivel azalatt szabadon válthat a hallgató az aktív és passzív félév között, így kevesebb adminisztrációval jár a számukra.
Nálunk ma kezdődött meg az egyetem, és majd 13–án zárul a regisztráció.
Tegnap hajnalba lett folyósítható státusz.
Szerintem csütörtök körül fog megérkezni nekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!