Szabad felhasználású diákhitel februárban mikor várható? (első félévben egy összegben kértem de átállítottam havira)
Sziasztok!
Követem az első válasz óta a posztot.
(TLDR):még adategyeztetés alatt vagyok a DHdirektben.
Beszéltem az egyetemen a TO-vezetővel, akitől azt az e-mailt kaptam válaszként, hogy az egyetemnek nincsen teendője a DH1-el kapcsolatban, mert az aktuális félévre vonatkozó aktív státuszomat a FIR rendszerből kéri le a Diákhitel központ, illetve, hogy Februárban várható az utalás, pontos időpontot nem tud mondani (nesze semmi, fogd meg jól).
Beszéltem azonban a DHK-al is akik azt mondták, hogy igenis a TO tölti fel az aktív státuszomat a FIR-be és ők csak lekérik..
Akkor jól értelmezem, hogy mégiscsak van szükség a TO közbenjárására és majd csak később lesz jóváhagyva az aktív stàtuszom?
A neptunban aktívként szerepel a 2021/22 II. Félév, a FIR-ben
viszont még csak az első félévemet látom.
Februàr 3.al beiratkoztam, nyilatkoztam a félévemről, felvettem az óráim stb.
A kurzusjelentkezés 02.20-ig tart, azelőtt akkor ne is várjam, mivel addig ugye tudnék passziváltatn?!
Köszönök bárminemű segítséget.
Szerintem a to már nem rogzit semmit kezzel ezzel kapcsolatban mert sok embernek pl hetvegen este valtott at aktivba
en is ugy tudom h automatikusan a firbol keri le az adatokat a diakhitel kozpont
nekem pl ma reggel lett folyosithato
es elvileg kedden meg csutortokonkent utalnak
Az teljesen biztos, hogy a FIR-ből kéri le az infokat a DH központ, az inkább a kérdés talán, hogy hogyan kerülnek fel oda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!