Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Szabad felhasználású diákhitel...

Szabad felhasználású diákhitel februárban mikor várható? (első félévben egy összegben kértem de átállítottam havira)

Figyelt kérdés

#szabadfelhasználású #Diákhitel2022 #22/2
2022. jan. 31. 22:18
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯
 101/199 anonim válasza:
100%
Úgy van, hogyha te pl. havi 10-et fizetnel bele, de szeptemberben több pénzed van, akkor belefizethetsz egyszerre többet is, mondjuk 50-et, de attól meg a többi hónapban ugyanúgy rendszeresen fizetni kell az adott összeget, azt a 10-et, csak így időben elobb kifizeted az adósságod, szóval tegyük fel nem a kivasztott 2 év alatt, hanem csak másfél.
2022. febr. 8. 13:38
 102/199 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Követem az első válasz óta a posztot.

(TLDR):még adategyeztetés alatt vagyok a DHdirektben.

Beszéltem az egyetemen a TO-vezetővel, akitől azt az e-mailt kaptam válaszként, hogy az egyetemnek nincsen teendője a DH1-el kapcsolatban, mert az aktuális félévre vonatkozó aktív státuszomat a FIR rendszerből kéri le a Diákhitel központ, illetve, hogy Februárban várható az utalás, pontos időpontot nem tud mondani (nesze semmi, fogd meg jól).

Beszéltem azonban a DHK-al is akik azt mondták, hogy igenis a TO tölti fel az aktív státuszomat a FIR-be és ők csak lekérik..

Akkor jól értelmezem, hogy mégiscsak van szükség a TO közbenjárására és majd csak később lesz jóváhagyva az aktív stàtuszom?

A neptunban aktívként szerepel a 2021/22 II. Félév, a FIR-ben

viszont még csak az első félévemet látom.

Februàr 3.al beiratkoztam, nyilatkoztam a félévemről, felvettem az óráim stb.

A kurzusjelentkezés 02.20-ig tart, azelőtt akkor ne is várjam, mivel addig ugye tudnék passziváltatn?!

Köszönök bárminemű segítséget.

2022. febr. 8. 14:23
 103/199 anonim ***** válasza:
Szerintem ez valamelyest automatikusan aktiválódik a firben. Pl en nem gondolnam, hogy vasárnap hajnalban a to-s néni aktival nekem
2022. febr. 8. 14:29
 104/199 anonim ***** válasza:
82%

Szerintem a to már nem rogzit semmit kezzel ezzel kapcsolatban mert sok embernek pl hetvegen este valtott at aktivba

en is ugy tudom h automatikusan a firbol keri le az adatokat a diakhitel kozpont

nekem pl ma reggel lett folyosithato

es elvileg kedden meg csutortokonkent utalnak

2022. febr. 8. 14:41
 105/199 anonim ***** válasza:
100%

Az teljesen biztos, hogy a FIR-ből kéri le az infokat a DH központ, az inkább a kérdés talán, hogy hogyan kerülnek fel oda.

2022. febr. 8. 14:45
 106/199 anonim ***** válasza:
82%
Nekem telefonon mondták hogy ma utalnak, hát én kételkedem :) De ha a héten jön, nekem már az is jó
2022. febr. 8. 14:46
 107/199 anonim ***** válasza:
Ameddig adategyeztetés van, biztosan nem fognak utalni, szóval ezért lenne csupán jó tudni, hogy mi a tényállás. És azt hittem, hogy az adategyeztetéshez szükséges a TO, mivel tudtommal ők viszik fel a FIR-be a tanulók adott félévre vonatkozó információit.
2022. febr. 8. 15:04
 108/199 anonim ***** válasza:
Ma befizettem februárig, eselyes hogy csutortokon megkapjam?
2022. febr. 8. 15:09
 109/199 anonim ***** válasza:
Ha a diákhiteldirektbe belépve azt írja hogy Adategyeztetés... akkor kb kizárt.
2022. febr. 8. 15:13
 110/199 anonim válasza:
Van olyan akinek azt mondtak, hogy ma utalnak és megkapta már?
2022. febr. 8. 15:14
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!