Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Szabad felhasználású képzési...

Szabad felhasználású képzési hitel folyósítás egy összegben marad?

Figyelt kérdés
Akik a változtatás előtt igényeltek kh1-et és egy összegről szóló szerződésük van, nektek mondtak valamit a következő félévi utalásról? Módosítani fogjak a szerződést és havi lesz onnantól vagy marad az egy összegű?

2021. nov. 3. 04:44
 1/5 anonim válasza:
44%
Havi összegű lesz. Múlt hónapban megkérdeztem, és egy hónapot csúszik a félév utáni utalás.
2021. nov. 10. 10:18
 2/5 anonim ***** válasza:

Akkor nem februárban utaljàk hanem márciusban?

Nekem is írták hogy havi bontásban lesz! De nekem azt írták hogy februárban megkapom az első havit.

Egyébként ha májusban végzek akkor júniusra már nem utalnak ugye? Hiába elvileg 5 hónapra szólna

2022. febr. 4. 11:00
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Azt hogy az egyösszegű változott volna nem tudom, de februárban várható DH1, már többen megkapták.
2022. febr. 8. 12:17
 4/5 anonim ***** válasza:

Úgy tudom változott havi kifizetésre mert sok volt a visszaélés vele sajnos.

Így mindenki azokra a hónapokra kapja amin még ténylegesen tart a képzés

2022. febr. 8. 14:21
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Máshol már megválaszoltam, de átmásolom ide is;

A dh1-el kapcsolatban ezek az új módosítások (csak havi, kell 20% önerő, stb.) felnőttképzésekre vonatkoznak.

Miutàn a DHK meghirdette, hogy bizonyos felnőttképzéseken (nem egyetemi, vagy főiskolai) is igényelhető a DH1, rengeteg embert megvezettek és ajánlották ezt nekik külsős emberek, akik majd miután a jelentkező nevében felvették az a szabad felhasználású hitelt, annak töredékét az illetőnél hagyva egyszerűen leléptek a pénzzel. Ezt kiküszöbölni hivatott az önerő és a havi utalás, illetve a sokkal pontosabb utánajárás a DHK részéről. Ez azonban semmilyen formában nem érinti a már és a jövőben (az egyetemisták által) megigényelt DH1-et. Úgyanúgy jön félév elején 1 összegben vagy havonta, ahogyan igényelted.

2022. febr. 8. 21:56

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!