Szabad felhasználású képzési hitel folyósítás egy összegben marad?
Akkor nem februárban utaljàk hanem márciusban?
Nekem is írták hogy havi bontásban lesz! De nekem azt írták hogy februárban megkapom az első havit.
Egyébként ha májusban végzek akkor júniusra már nem utalnak ugye? Hiába elvileg 5 hónapra szólna
Úgy tudom változott havi kifizetésre mert sok volt a visszaélés vele sajnos.
Így mindenki azokra a hónapokra kapja amin még ténylegesen tart a képzés
Máshol már megválaszoltam, de átmásolom ide is;
A dh1-el kapcsolatban ezek az új módosítások (csak havi, kell 20% önerő, stb.) felnőttképzésekre vonatkoznak.
Miutàn a DHK meghirdette, hogy bizonyos felnőttképzéseken (nem egyetemi, vagy főiskolai) is igényelhető a DH1, rengeteg embert megvezettek és ajánlották ezt nekik külsős emberek, akik majd miután a jelentkező nevében felvették az a szabad felhasználású hitelt, annak töredékét az illetőnél hagyva egyszerűen leléptek a pénzzel. Ezt kiküszöbölni hivatott az önerő és a havi utalás, illetve a sokkal pontosabb utánajárás a DHK részéről. Ez azonban semmilyen formában nem érinti a már és a jövőben (az egyetemisták által) megigényelt DH1-et. Úgyanúgy jön félév elején 1 összegben vagy havonta, ahogyan igényelted.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!