Szabad felhasználású diákhitel februárban mikor várható? (első félévben egy összegben kértem de átállítottam havira)
Sziasztok!
2 kérdésem lenne főként.
Ha volt diákhitel plusz elmaradás de azt ma törlesztettem szerintetek/tapasztalatok alapján mikor várható a szabad felhasználású diákhitel érkezése?
A másik kérdésem, hogy a februári dh+ törlesztőrészlet is beleszámít e a hátralékba? vagy van e olyan aki úgy kapta meg, hogy a februári még nem volt befizetve? (ugye 12.-e a határidő és az még nem tartozás.)
Köszönöm előre is
Igen. én is így értelmeztem, csak ugye páran írták, hogy annak is be kell érkezni, ezért kérdeztem, hogy mi a tapasztalat :D
Köszönöm
Egy másik kérdés magába fogalmazta azt, hogy megszűnik a féléves egyszeri utalás és csak havonta fogja küldeni az ösztöndíjat a központ.
Ez mennyire valós?
https://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__egyeb..
A dh1-el kapcsolatban ezek az új módosítások (csak havi, kell 20% önerő, stb.) felnőttképzésekre vonatkoznak.
Miutàn a DHK meghirdette, hogy bizonyos felnőttképzéseken (nem egyetemi, vagy főiskolai) is igényelhető a DH1, rengeteg embert megvezettek és ajánlották ezt nekik külsős emberek, akik majd miután a jelentkező nevében felvették az a szabad felhasználású hitelt, annak töredékét az illetőnél hagyva egyszerűen leléptek a pénzzel. Ezt kiküszöbölni hivatott az önerő és a havi utalás, illetve a sokkal pontosabb utánajárás a DHK részéről. Ez azonban semmilyen formában nem érinti a már és a jövőben az (egyetemisták által) megigényelt DH1-et. Úgyanúgy jön félév elején 1 összegben vagy havonta, ahogyan igényelted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!