Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A Matek tanárom hibázott,...

A Matek tanárom hibázott, vagy én hibáztam, vagy mindkettőnknek jó a megoldása?

Figyelt kérdés

[link]

FONTOS KIHANGSÚLYOZNI, A 3. FELADAT A LÉNYEG

Leírom először hogy a tanárom hogy gondolta, utána leírom hogy én. Ugyebár 10-en Metál zenét hallgatnak 14-en rockzenét, és 4-en mindkettőt, tanárom úgy értelmezte a saját maga által megírt kérdést hogy a 10 és 14-es csoportBÓL, azaz a Metálosok és Rockosok közül 4-en hallgatják mindkettőt. Én úgy értelmeztem hogy van 10 metálos, 14 rockos, és 4 mindkettő, ezáltal a megoldás lehet 20 is, ahogy a tanárom gondolja, és lehet 28 is ahogy én.

Viszont mint a mellékelt ábra mutatja, nem épp fogadta el a tanárom a megoldásomat. A kérdés a következő:a 3. feladatban fel tett kérdés volt NEM egyértelmű, vagy én vagyok hülye, vagy esetleg mindkettő megoldás jó lehet? Mert ha az első, vagy az utóbbi a válasz, akkor szólni fogok a tanáromnak hogy valami nem stimmel.

Jó tudom tudom, nem a megfelelőképp oldottam meg a feladatot, nem a dogma alapján amit be kellett volna tanulnom, hanem ahogy épp képes voltam rá. Ez azonban nem változtat annak tényén hogy a feladatom megfejtése jó.

16f

2021. nov. 10. 23:43
1 2 3 4 5 6 7
 61/65 anonim ***** válasza:
90%

A tanárod Uri Geller és telepátiadolgozatra kaptál kettest?

Mert ha nem, akkor lehetett volna benne annyi gerinc, hogy belátja, hogy félreérthető volt a feladat megfogalmazása (illetve nem tanította meg rendesen a témakört), és megadja a jobb jegyet, nem pedig teljes egészében rád keni...

2021. dec. 6. 16:59
 62/65 x0 ***** válasza:
80%

"gondolhattam volna hogy nem úgy kell"

Szerinte. Na most matematika, vagy gondolatolvasás dolgozat volt? Én elmennék az igazgatóhoz. Még szerencse, hogy nekem nem ilyen fafej tanáraim voltak. Általános iskolában egy idős matematika tanárnőm azt mondta, hogy mivel matematikából többet tudtam mint a tananyag, vagyis későbbi évfolyamokéból is tudtam egyeseket, hogy róla állítják ki a szegénységi bizonyítványt, hogy ezeket elvárja. Holott nem várta el, anélkül tudtam. Egyetemen szerencsére már nem volt ilyen. Én okleveles fizikusként azt mondom, hogy azt jelenti ahogy te értelmezted, a tanárod nem azt írta le amire gondolt, rosszul fogalmazott. Szóval nem többértelmű, hanem egyértelmű, de nem úgy ahogy a tanárod gondolja. Én az igazgatónak megmondanám, hogy aki ilyen fafej, másra keni ha hibázott, azt valószínűleg másban is, rendszeresen ilyen kiállhatatlan fafej.

2021. dec. 6. 19:04
 63/65 A kérdező kommentje:

Az a probléma hogy ismételten karanténba kerültem, és megint nem tudok konzultálni egy tanárommal sem személyesen. Talán már bele is törődtem ebbe a jegybe. Sebaj, legközelebb javítok, s megpróbálok a tanár fejével gondolkozni, akkor is ha nem erről szól a matematika. Sajnos nem vagyok hozzá elég merész hogy nagyobbat lépjek annál hogy jelezzem agályaim a matek tanárom felé. Már lassan egy hónap eltelt a dolgozat óta és már kicsit elavultnak is érződhet a dolog. Tanácstalan vagyok. Lesz ami lesz.

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat mindenkinek, ha valakinek van még valami gondolata ezzel kapcsolatban, nyugodt szívvel írja le! Ártani nem árthat vele.

2021. dec. 7. 00:31
 64/65 x0 ***** válasza:
88%

Ez melyik településen melyik iskola?

A karanténra megoldás, hogy amikor kérdezik ki lakik ott, téged nem sorolnak fel. Amikor jönnek a tesztelők, nem te veszed fel a telefont, nem te kérdezed meg ki az, bemész az egyik szobába és bezárod az ajtót. Egyébként ha megvan 2 oltásod, nem kellene téged is betenniük, engem 3 oltással nem tettek be. 18 év alatt még jobb az immunrendszer, meg kevesebb idő telt el a 2. oltástól, így lennél olyan védett mint én 40 évesen 3 oltással.

2021. dec. 7. 19:45
 65/65 anonim ***** válasza:
66%

Kérdező, menjél magyarosnak, nem megy a matek(16 éves és nem mennek a halmazok jesus christ).

Ha tényleg szeretnél fejlődni, Mozaik, Érettségi/Középisk. feladatsorok(színes könyvsorozat, fasz tudja mi a neve már), bármilyen középiskolás matekkönyv.

Kinyitod. Halmazok, ugyanez a feladatstruktúra lesz minden egyes helyen. Tetszik nem tetszik ez egy hihetetlenül neutrális megfogalmazás a magyar nyelvben használt vessző, 'és' használatán kívül.

A matekfeladat nem oldja meg magát helyetted. Ha több információt adna, az egész kurνahalmazοs faszságnak SEMMI értelme nem lenne. Egyszer beszοptad, jó, továbblépsz. Ez a sablon. Get used to it.

A többi értelmes meg nem tudom, hogyan végezte el a középiskolát ha ezt a sima feladatot sem vágja...

2022. jan. 17. 01:54
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!