Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mire jó a kötelező érettségi?...

Mire jó a kötelező érettségi? Miért nem elég, ha egy ember csak arra fókuszál, aminek köze van a jövőbeli szakmájához és csak azokból a tantárgyakból érettségizik?

Figyelt kérdés
febr. 16. 19:53
 1/7 Justinianus ***** válasza:
84%

Nem kötelező az érettségi.

Az érettségizHET, aki befejezte középiskolai tanulmányait.

febr. 16. 20:38
 2/7 A kérdező kommentje:
De kötelező, ha nem takarító vagy pénztáros akarsz lenni. Amit meg tudok érteni, ha a munkáddal kapcsolatos, de azt is kötelezik, aminek semmi köze nincs hozzá.
febr. 16. 22:30
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Mint írták, az érettségi nem kötelező. Az érettséginek vannak szabályai, azt be kell tartani.

Abban igazat adok, hogy sokkal több értelme lenne, hogyha az 5 tárgy, amit elvárnak, mind szabadon választható lenne. Illetve én a 12. osztály meglétéhez sem kötném (de a 8 általánoshoz igen), mindenki abból és akkor érettségizne, amiből és amikor akarna.

febr. 16. 22:50
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Ne aggódj miatta, ha egy nem túl buta nyolcadikos vagy, akkor is meg tudod már írni ármenőre a kötelező tárgyak közép szintű érettségijeit. A jegy nem számít, mert tudsz duplázni abból, ami számít. Egy vicc az egész színvonal (legalábbis középszinten a kötelező tárgyakból)

Egyébként nyilván azért van, hogy valami minimális szintet képviseljen az, aki 12 évig iskolába járt.

Nem teljesen értek egyet a rendszerrel én sem, sőt. De nem ez lenne az első amin változtatnék, mert ez csak annyi, hogy 3*fél napot +szóbeli el kell b.szni. De azért ezt a 4 félnapot csak kibírja valahogy az ember.

tegnapelőtt 00:43
 5/7 Justinianus ***** válasza:
53%

"ha nem takarító vagy pénztáros akarsz lenni."

Pedig akarhatnának minél többen, mert nálunk épp ezekből van hiány.

tegnapelőtt 23:00
 6/7 A kérdező kommentje:
Ki akarna annyi pénzért ünnepeken meg hétvégén is dolgozni?
tegnap 06:20
 7/7 anonim ***** válasza:
Én nem tudnék pénztáros sem lenni, meg takarító se, mert diszkalkuliás vagyok és mozgássérült. Ezért muszáj volt leérettségiznem, hogy egyetemre mehessek. Egyébként egy kötelező szívatásnak tartom én is.
tegnap 13:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!