Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Miért ilyen nagy bűn egyesek...

Miért ilyen nagy bűn egyesek szerint a bliccelés?

Figyelt kérdés

Szerintetek reálisak és korrektek a bkv árai? Ha nincs jegyed, és nem tudsz automatából venni, 450 Ft-ot legombol rólad a sofőr, 1 db nyomorult jegyért...

Én budaörsiként ha mindig mindent betartanék, vehetnék (már nem diákként) 5200-ért budaörsi, 9500-ért pedig budapesti bérletet, lényegében 15.000 Ft menne el csak a nyomorult utazásra, és ami vicc, hogy szimplán pesti bérletet nincs is értelme vennem, mert Budaörsön nem szállhatok fel vele, hacsak nem lyukasztok még arra a 3-4 megállóra egy 300 Ft-os helyközi jegyet is...Komolyan, nem tudom hogy sírjak vagy nevessek. Alternatív megoldásként veszek 2, max 3 tömböt havonta,(ez is épp eléggé méregdrága) és próbálom kihúzni vele, illetve nem első ajtós időszakokban természetesen nem lyukasztok..Mert bocsánat, de ha választanom kell, inkább eszek, minthogy a maradék fillérjeimet is irreálisan drága bkv bérletek megvételére költsem.....

2015. jún. 19. 07:43
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:

Ne vedd személyeskedésnek, általánosságban leírom a véleményemet erről a témáról.

"Szerintetek reálisak és korrektek a bkv árai?"

Nem. De nem is kötelező igénybe venni a szolgáltatást. Ha valami drága és szar, akkor mégis miért használja a "kedves" bliccelő?

Oldja meg máshogy (telekocsi, autó, kerékpár, roller, görkorcsolya, stb).

Persze ha elkapják, akkor mindenki g*ci, ez is Gyurcsány/Orbán/a gyíkemberek/zsidók/köcsög közteresek, ellenőrök hibája. Mindenkié, kivéve azt, aki "elfelejtett" lyukasztani. Ezt pedig nem érzem korrektnek, hogy valaki ingyen utazik, én meg fizetek. (Többek között a kimaradó bevételek miatt ilyen drága a bérlet -nem mindenkit kapnak el, addig meg csak a veszteséget termeli a cég.)

2015. jún. 19. 17:54
 22/36 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, sok a támadó hozzászólás, ezt elfogadom, nem is vártam mást...:) Annyit fűznék csak hozzá, hogy mint írtam, szoktam jegyet venni, és havi 9000 Ft-om így is rámegy, tehát szinte semmivel nem költök kevesebbet erre, mint az itt válaszolók többsége...Szerintem ez semmivel nem rosszabb annál, mint ha valaki matricázatlan/lejárt diákigazolvány, és diákjegy birtokában minden nap azon imádkozik, hogy elkerülje az ellenőröket, mert ugyan költött rá, hogy utazhasson, csak éppen ugyanúgy megbüntetik, ha elkapják. Én értem amit mondtok, értem azok álláspontját, akik ezt nem támogatják, a felháborodás mértékét nem értem, de nem is fogom, és már nem is akarom.
2015. jún. 19. 22:09
 23/36 anonim ***** válasza:
Mondjuk a hamisított diákkal közlekedők egy más téma. Ők egy igazán speciális csoportját képezik az elmebetegeknek, ugyanis ha lebuknak, nemcsak a jegyet kell kifizetniük, hanem még bírósági ügyük is lesz. A lejárt matricások is legalább ennyire idióták, de szerintem nincsenek olyan sokan, mert nagyjából 2 kilométer se telne el, mire lebuknának vonaton, de buszon is az első ellenőrzésnél vége van.
2015. jún. 19. 22:12
 24/36 anonim ***** válasza:
Esetleg próbáld ki a biciklit. A BKV-ra ráverhetsz időben vele, Budaörsre van bicikliút, testmozgás szempontjából is jó.
2015. jún. 19. 22:52
 25/36 anonim ***** válasza:

Csak a főkérdésre válaszolok:

Mo.-n ha egyszer valahol elkezdi, akkor annak nincs vége, máshol is bliccelők fog. Ezért.

2015. jún. 19. 22:57
 26/36 anonim ***** válasza:
Gondold el, az milyen kicseszés, hogy a többek között bliccelők miatt veszteséges BKV (BKK) veszteségét vidékiek is finanszírozzák az adójukból...érted...olyanok, akik egyáltalán nem veszik igénybe a szolgáltatást. Mondom ezt pestiként.
2015. jún. 20. 01:23
 27/36 anonim ***** válasza:

Építkezésen dolgozom, 100ft automatából a kávé, mégis aki teheti az az irodába jár be, mert az ingyen van, pont így gondolkozik a magyar.

Az meg hogy miért bűn? Mi lenne ha azt mondanám, hogy gyere kapáld meg a kertem, 2 napos munka, de egy fillért nem adok érte...

A felháborodás is érthető, mert ha én kifizetek egy szolgáltatásért X összeget, akkor pofátlanság hogy a másik fél ingyen veszi igénybe.

2015. jún. 20. 08:54
 28/36 anonim ***** válasza:
0%
Azt ne mondja már senki, hogy ilyen színvonalú szolgáltatásért ez az ár reális! Azt a pénzt kell megfizetned a jeggyel, amit a BKV vezetősége lenyúl magának. Ez így megy már a "rendszerváltás" óta, vagy még annál is régebben. Aki teheti, blicceljen!
2015. jún. 20. 14:05
 29/36 anonim ***** válasza:

# 28:

Szerinted milyennek kellene lennie egy 9500 forintos színvonalú szolgáltatásnak? Mik azok a pontok, amiken te változtatnál és szívesebben fizetnél ki ennyi pénzt érte?

2015. jún. 20. 16:41
 30/36 anonim ***** válasza:
26%
#29 Pl. ne legyenek életveszélyes állapotban a járművek, járjanak gyakrabban, ne legyen tömegnyomor (ez a 2 nyilván összefügg), lehessen mindenhol jegyet venni (lehetőleg negyed óra sorbaállás nélkül), ne legyenek bunkók az ellenőrök.
2015. jún. 20. 16:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!