Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Elméletileg engem megbüntetett...

Elméletileg engem megbüntetett a BKV lassan 5 évvel ezelőtt, mert előző nap lejárt a bérletem. Most kaptam pótdíj befizetésre felhívást. Mit csináljak? Valaki járt már így?

Figyelt kérdés

Tehát 5 évvel ezelőtt megbüntettek mert előző nap lejárt a bérletem. Az a bökkenő, hogy én ha meg is büntettek, eddig életemben egyszer, azt mindig befizettem. Na de ha mégis valami folytán ezt nem tettem volna meg, akkor van joga a BKV-nak úgy küldeni ennyi idő után egy felhívást, hogy 4 évig egy értesítést sem küldtek nekem?

Valami olyasmit olvastam, hogy 1 év után elévül a büntetés. Akkor, hogy is van ez?

Már írtam nekik e-mailt, amiben követeltem azt az iratot, amit én akkor aznap aláírtam. Csak kíváncsi vagyok, hogy erről mik a vélemények és valaki volt-e már hasonló helyzetben?

2015. jan. 8. 18:24
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Az értesítés újraindítja a számlálót, újabb 5 (és nem 1...) évig ki kell húznod. Ez nehéz lesz, mert a cég inkàbb eladja egy követeléskezelőnek a tartozásodat és ők bírósági úton érvényesítik jogos követelésüket, ők ebből élnek. A legjobb megoldás nem megvárni, hogy a jogi költségek is rárakódjanak a tartozásodra: fizesd azt be mielőbb.
2015. jan. 8. 18:54
 2/2 anonim ***** válasza:
Az új ptk. szerint már nem indul újra az 5 év az értesítéssel.
2015. jan. 9. 19:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!