Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Hogyan lehetne megúszni a 16e...

Hogyan lehetne megúszni a 16e ft-os pótdíj befizetését a BKK-nál?

Figyelt kérdés
Bérletet szerettem volna vásárolni, de nem volt jó az automata. Be is jelentettem. Természetesen az ellenőr pont ilyenkor jön... Neki hiába mondtam, hogy nem volt jó az automata.
2014. nov. 25. 19:24
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
100%

hát baromi macerás, de lehet..

nem szaporítom a szót, ha nincs legalább két tanúd, fénykép, és jó ügyvéd, akkor bizony bukta...

de ha van, akkor pár hónap, és már sínen vagy.

2014. nov. 25. 19:27
 2/26 anonim ***** válasza:
91%

Buszvezetőnél lehet jegyet venni.

A pótdíjat megúszni nem tudod, csak növelni ha nem fizeted be 30 napon belül.

2014. nov. 25. 19:28
 3/26 A kérdező kommentje:
Bankkártyával nem lehet fizetni a buszvezetőnél...
2014. nov. 25. 19:30
 4/26 anonim ***** válasza:
89%
Sétálni lehet bankkártyával is.
2014. nov. 25. 19:44
 5/26 anonim ***** válasza:
56%

Sok a kifogás.

Miért aznap kell bérletet venni, amikor már nem érvényes a korábbi? Aki egy kicsit is tudatos, az már a bérlet lejárta előtt megvásárolja a következőt, és így nem történnek vele ilyen dolgok.

2014. nov. 25. 20:10
 6/26 anonim ***** válasza:
94%

Jujjdejó legközelebb én is fizetés nélkül távozom a közértből amikor csak bankkártya lesz nálam amit nem fogadnak el...

Ez komolyan így működik? Blicceltél (=loptál) elkaptak, vállald a következményét. És ne a kifogásokat keresd.

2014. nov. 25. 20:30
 7/26 anonim ***** válasza:
7%

Jaj mennyi itt az erkölcsös ember...

Ha bejelented, hogy rossz az automata, akkor azt kötelesek rögzíteni, arra hivatkozhatsz.

(Nekem múltkor a tizesemet nem akarta elfogadni, én megúsztam, nem tudtam mit csinálni, mindig veszek jegyet.)

2014. nov. 25. 22:50
 8/26 anonim ***** válasza:
95%

Épp az esetleg elromló automaták miatt lehet a sofőrnél is jegyet venni. Nincs kápéd? Keress egy ATM-et.

Nem kibúvókat kell keresni, hanem fizetni a szolgáltatásért, hogy elviszik a s@gged A-ból B-be. Ha nem akarsz fizetni, lehet sétálni.

2014. nov. 25. 23:14
 9/26 anonim ***** válasza:
92%

Legközelebb egy nappal hamarabb vedd meg a bérleted, és ne hagyatkozz a BKK automatákra, mert a propagandaszöveggel ellentétben bőven előfordulnak velük hibák! Ha az automata rossz bérletet/jegyet ad, mehetsz össze-vissza bizonyítani az igazad, bejelenteni a panaszt, stb., de ha a pénztáros verne át, akkor már helyben le tudod rendezni az ügyet. Csak annyi kell, hogy rögtön nézd meg, minden stimmel-e. Nekem pl. az érvényességi idő első napját a jól hallható kérésem ellenére benézte az egyik pénztáros, azonnal szóltam neki, morgolódott kicsit (pedig ő hibázott) aztán fél perc alatt végeztünk is, és az általam kívánt bérlettel a zsebemben vágtam neki az utazásnak.

Morális vitát csinálni a többi válaszolóval ellentétben nem kívánok a kérdéseddel, és a benne elhangzottakkal kapcsolatban. Sajnos ki kell fizetni azt a 16 ezret, és a BKK nem fog megkegyelmezni neked. Kivéve azoknak, akik sokan vannak együtt, és erősek, az ő jegyük/bérletük ki szokott maradni az ellenőrzés alól. :D

2014. nov. 25. 23:45
 10/26 anonim ***** válasza:
27%

"Jujjdejó legközelebb én is fizetés nélkül távozom a közértből amikor csak bankkártya lesz nálam amit nem fogadnak el... "

Próbáld ki azt, hogy fizetés nélkül távozol a közértből, aztán azt, hogy úgy szállsz fel a buszra, hogy nem veszel jegyet/bérletet! Csak az egyik miatt követsz el bűncselekményt, és bilincselnek meg a rendőrök lehet találgatni, melyikért. A létező legrosszabb példa a bliccelésre a bolti lopással való összehasonlítás. Mindkettő elítélendő ettől még, de bőven nem egy súlyban vannak.

Ha bemész például a fodrászhoz (ami szintén egy szolgáltatás), levágják a hajad, és fizetés nélkül távoznál, az már tényleg olyan, mintha bliccelnél a BKK járatain. Megakadályoznak a távozásban, felszólítanak arra, hogy fizess, és amennyiben ennek ellenállsz, rendőrt hívhatnak rád. Ennyi, remélem érhető voltam.

2014. nov. 25. 23:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!