Hogyan lehetne megúszni a 16e ft-os pótdíj befizetését a BKK-nál?
hát baromi macerás, de lehet..
nem szaporítom a szót, ha nincs legalább két tanúd, fénykép, és jó ügyvéd, akkor bizony bukta...
de ha van, akkor pár hónap, és már sínen vagy.
Buszvezetőnél lehet jegyet venni.
A pótdíjat megúszni nem tudod, csak növelni ha nem fizeted be 30 napon belül.
Sok a kifogás.
Miért aznap kell bérletet venni, amikor már nem érvényes a korábbi? Aki egy kicsit is tudatos, az már a bérlet lejárta előtt megvásárolja a következőt, és így nem történnek vele ilyen dolgok.
Jujjdejó legközelebb én is fizetés nélkül távozom a közértből amikor csak bankkártya lesz nálam amit nem fogadnak el...
Ez komolyan így működik? Blicceltél (=loptál) elkaptak, vállald a következményét. És ne a kifogásokat keresd.
Jaj mennyi itt az erkölcsös ember...
Ha bejelented, hogy rossz az automata, akkor azt kötelesek rögzíteni, arra hivatkozhatsz.
(Nekem múltkor a tizesemet nem akarta elfogadni, én megúsztam, nem tudtam mit csinálni, mindig veszek jegyet.)
Épp az esetleg elromló automaták miatt lehet a sofőrnél is jegyet venni. Nincs kápéd? Keress egy ATM-et.
Nem kibúvókat kell keresni, hanem fizetni a szolgáltatásért, hogy elviszik a s@gged A-ból B-be. Ha nem akarsz fizetni, lehet sétálni.
Legközelebb egy nappal hamarabb vedd meg a bérleted, és ne hagyatkozz a BKK automatákra, mert a propagandaszöveggel ellentétben bőven előfordulnak velük hibák! Ha az automata rossz bérletet/jegyet ad, mehetsz össze-vissza bizonyítani az igazad, bejelenteni a panaszt, stb., de ha a pénztáros verne át, akkor már helyben le tudod rendezni az ügyet. Csak annyi kell, hogy rögtön nézd meg, minden stimmel-e. Nekem pl. az érvényességi idő első napját a jól hallható kérésem ellenére benézte az egyik pénztáros, azonnal szóltam neki, morgolódott kicsit (pedig ő hibázott) aztán fél perc alatt végeztünk is, és az általam kívánt bérlettel a zsebemben vágtam neki az utazásnak.
Morális vitát csinálni a többi válaszolóval ellentétben nem kívánok a kérdéseddel, és a benne elhangzottakkal kapcsolatban. Sajnos ki kell fizetni azt a 16 ezret, és a BKK nem fog megkegyelmezni neked. Kivéve azoknak, akik sokan vannak együtt, és erősek, az ő jegyük/bérletük ki szokott maradni az ellenőrzés alól. :D
"Jujjdejó legközelebb én is fizetés nélkül távozom a közértből amikor csak bankkártya lesz nálam amit nem fogadnak el... "
Próbáld ki azt, hogy fizetés nélkül távozol a közértből, aztán azt, hogy úgy szállsz fel a buszra, hogy nem veszel jegyet/bérletet! Csak az egyik miatt követsz el bűncselekményt, és bilincselnek meg a rendőrök lehet találgatni, melyikért. A létező legrosszabb példa a bliccelésre a bolti lopással való összehasonlítás. Mindkettő elítélendő ettől még, de bőven nem egy súlyban vannak.
Ha bemész például a fodrászhoz (ami szintén egy szolgáltatás), levágják a hajad, és fizetés nélkül távoznál, az már tényleg olyan, mintha bliccelnél a BKK járatain. Megakadályoznak a távozásban, felszólítanak arra, hogy fizess, és amennyiben ennek ellenállsz, rendőrt hívhatnak rád. Ennyi, remélem érhető voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!