Hogyan lehetne megúszni a 16e ft-os pótdíj befizetését a BKK-nál?
Undorító, hogy milyen erkölcsösök az emberek, amikor nem a saját pénzükről van szó, nem igaz...? :)
Engem ma büntettek meg. Tanuló vagyok, az utóbbi 5 évben rendszeresen, minden hónapban vásároltam bérletet - kivétel most. Mivel egy hónapig a szóbeli vizsgáimra készültem/készülök otthon, nem vettem bérletet. Ma be kellett hogy menjek a városba, hogy megtudjam az írásbeli eredményeket. Útközben sikeresen elhagytam majdnem az összes pénzem... Én már csak ilyen szerencsétlen vagyok.
Így aztán csak szakaszjegyre futotta, de nekem négy megállót kellett mennem. Az ki volt zárva, hogy sétáljak, sajnos... Nagyon rossz a térdem, és időnként annyira fáj, hogy alig tudok menni. Ez mindössze pár hete kezdődött, még nem tudtam elmenni orvoshoz sem, így hát papírom sincs róla. Valahogy márpedig haza kellett jutnom, így megvettem a szakaszjegyet.
Elkaptak, megbüntettek. A csekken ez olvasható: "16000 forint" és "Forgács utcai 3". Sajnos olyan megállót nem ismerek, hogy Forgács utca, szerintetek mire gondolt a kedves hölgy? :)
Néha elgondolkodom azon, hogy kik azok, akik ellenőrnek állnak. Valóban nem volt más vagy jobb lehetőségük a munkapiacon? Kizárólag a pénzért csinálják? Vagy azért, csupán, hogy úgy érezzék hatalmuk van? Vannak álmatlan éjszakáik? Azért ők is csak emberek... vagy nem?
No de ez most lényegtelen. Megkaptam a csekket, 16000 forint. Próbáltam elmagyarázni a történteket, de hiába. Ha ez ti veletek történne, vagy a gyereketekkel, ti is úgy éreznétek, hogy ez igazságtalan. Rendben, hibáztam, valóban. Abban a helyzetben egyszerűen nem láttam más megoldást. Kit hívjak fel, hogy értem jöjjön? Anyukámat? Nem lehet, otthon van a pici babával. Apukámat? Külföldön él, a szüleim elváltak.
16000 forint? Az sok pénz. Nagyon sok. Tanuló vagyok, nincs önálló jövedelmem, hárman vagyunk testvérek, anyukám tart el minket... Elég kevés pénzből, most hogy otthon kell maradnia. Honnan szedek elő 16000 forintot? Megint az élelmiszeren kell majd spórolnunk.
Nyilván, nem kötelessége. Csak a történetem szerettem volna megosztani, hogy kicsit megkönnyebbüljek. Mert azért szarul esik az embernek. Rossz ilyen dolgokon stresszelni.
Valóban, ráutaló magatartással szerződést kötöttem a BKK-val, nem tartottam be az utazási feltételeket, ezáltal 120 forintos bevétel kiesést okoztam. Én egyszerűen a büntetés mértékével nem értek egyet, de hát ez van... Le kell nyelni. Nyilván ez esetben nem tudok semmit se tenni.
De ha már ott tartunk, hogy igenis jövedelemtől és attól függetlenül, hogy kinek milyen egyéni problémája van, vagy hogy ki hányszor bliccelt vagy hibázott, akkor a jegy nélkül utazó hajléktalan embereket miért nem büntetik meg? Miért nem mennek utána, hogy de igenis fizessen, nem tartotta be az utazási feltételeket. Sok ilyen esettel találkoztam, csupán leszállították őket. Az "egyenlőség" ilyenkor nem érdekli az ellenőröket, azokra mennek rá akikből valamilyen módon ki tudnak szedni pénzt. Tudom, rettentő kegyetlenül hangzik, és ezért elnézést is kérek, de akkor most hogy is van ez...?
Gondolom van egy összeg, amit évente pótdíjakból be kell szedniük. Nem mennek hajléktalan emberek után, mert abból nem lesz pénz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!