Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Hogyan lehetne megúszni a 16e...

Hogyan lehetne megúszni a 16e ft-os pótdíj befizetését a BKK-nál?

Figyelt kérdés
Bérletet szerettem volna vásárolni, de nem volt jó az automata. Be is jelentettem. Természetesen az ellenőr pont ilyenkor jön... Neki hiába mondtam, hogy nem volt jó az automata.
2014. nov. 25. 19:24
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
62%

Oké, de morálisan ugyanakkora szardarab vagy, ha a BKV-n nem fizetsz, mint amikor a boltból távozol egy zacskó kifizetetlen szotyival.

Kérdező, ha már kiszabták a büntetést, mindegy, fizesd be. Legközelebb pedig próbáld ki a BKK oldalán az értékesítési helyek keresését. Ott mutatja, hogy adott környéken hol van még automata vagy más, kártyát is elfogadó értékesítő hely vagy partner.

2014. nov. 26. 00:59
 12/26 anonim ***** válasza:
64%

10-es válaszoló miért lett lepontozva? Úgy látszik jól szórakozik pár hülyegyerek a piros, lefelé mutató kezecskével, mert egyébként teljesen igaza van.

11-es válaszoló pedig nem tudom, minek köt bele, ha leírta a másik válaszoló előre, hogy nem morálisan akarja a témát megvitatni.

2014. nov. 26. 16:57
 13/26 A kérdező kommentje:

Tyű, nem semmi! Tényleg én vagyok a világon az egyetln aki jegy/bérlet nélkül utazott?

Na meg az is baj, hogy a mai világban nem hordok magamnál kp-t? Igaz a kismama bérlet nincs 10e ft, de nem örülnék neki, ha azt a keveset is kilopnák a zsebemből...

Sétáljak? Megnézném, hogy ki választana egy 10km-es sétát reggel munkahelyre igyekezvén a biztos késés tudatában...

Ja, és gondolom reggel mindenki úgy indul el, hogy na, lehet nem lesz jó az automata, így elindulok 20 perccel korábban, hogy el tudjak még a másik kettőhöz is menni.

A normális válaszokat köszönöm, megvárom még a bkk írásos válaszát, de akkor em számítok semmi jóra. A becsületes emberek mindig így járnak... Aki meg soha nem vesz jegyet/bérletet, lop, csal, hazudik, az meg él, mit Marci Hvesen...

2014. nov. 27. 14:51
 14/26 anonim ***** válasza:

Nem indulok el 20 perccel hamarabb, de egy nyamvadt vonaljegy mindig van nálam, holott évek óta éves bérletem van. Mégis fordult elő velem, hogy nem cseréltem ki a szelvényt, de előkaptam a vonaljegyet és kész...

KP pedig mindig van nálam, ugyanis mint tudjuk dübörög a gazdaság mégsincsen minden sarki boltban még BK terminál....

2014. nov. 27. 16:13
 15/26 anonim ***** válasza:
68%
Az a vonaljegy már rég nem érvényes kedves utolsó.
2014. nov. 27. 17:03
 16/26 anonim ***** válasza:
71%

"Nem indulok el 20 perccel hamarabb, de egy nyamvadt vonaljegy mindig van nálam, holott évek óta éves bérletem van. Mégis fordult elő velem, hogy nem cseréltem ki a szelvényt, de előkaptam a vonaljegyet és kész...

KP pedig mindig van nálam, ugyanis mint tudjuk dübörög a gazdaság mégsincsen minden sarki boltban még BK terminál...."

Megszólalt a tökéletes ember, aki soha a büdös életében nem hibázik, és mindenre előre fel van készülve. Neked biztosan nem fog a másik kabátodban maradni az egyetlen vonaljegyed/bérleted, az érvényességi idejét minden reggel nézni fogod indulás előtt (nem örökké használhatóak ezek fel), garantáltan annyi készpénz lesz nálad, hogy ha hirtelen jön egy váratlan kiadás, biztosan ki tudd fizetni a vonaljegyet is a sofőrnél, nem fogják ellopni/elrabolni a pénztárcádat, a fél kilométeres körzetedben legalább egy ATM, vagy BKK automata lesz, sőt, a bankkártyád is mindig nálad lesz, amin mindig lesz elég pénz.

Most őszintén, mindenkinek ekkora kisebbségi komplexusa van, hogy ennyire kell, hogy verje a saját mellét, hogy bezzeg ő sose hibázik, és a kérdező megérdemelte, hogy így járt, stb.? Nézzetek már magatokba, mielőtt mást kritizáltok!

2014. nov. 27. 17:08
 17/26 anonim ***** válasza:
65%
16-os: 14-ben főleg az a vicc, hogy az a vonaljegye már rég nem érvényes, tehát megbüntetnék, ha azt használná :D
2014. nov. 27. 17:14
 18/26 anonim ***** válasza:

"14-ben főleg az a vicc, hogy az a vonaljegye már rég nem érvényes, tehát megbüntetnék, ha azt használná :D"

Már ugyan miért ne lenne érvényes? 350 forintos, a következő árváltozást követő év március végéig érvényes lesz...

2014. nov. 27. 21:13
 19/26 anonim ***** válasza:

" mindenkinek ekkora kisebbségi komplexusa van,"

Ahogy látom a hozzászólásod, leginkább neked van az.

Olyan nehéz elképzelni, hogy valaki képes odafigyelni a dolgaira? Vagy felkészül B verzióval is, "soha nem lehet tudni"?

Egy szóval nem szidtam a kérdezőt, csak a felvetésére reagáltam...

Amúgy a kabátzsebemben pl. tuti nem fog maradni a bérletem, ugyanis soha nem hordom ott...

2014. nov. 27. 21:15
 20/26 anonim ***** válasza:
illetve a kabátzsebes példa nem egyenlő azzal, hogy valaki 1 helyen megpróbálja megvenni a bérletet, de mivel nem jön össze, inkább utazik nélküle. azt nem feltétlenül tudja az ember, hogy épp nincs nála, de a kérdező tudatában volt annak, hogy nincs érvényes bérlete. igen, valóban nem 100%-ok az autómaták...nekem tegnapelőtt az 500asomat nem akarta bevenni, csak ha a másik oldalával dugtam be...3. próbálkozásra sikerült megvennem azt a csodás vonaljegyet...de próbálkoztam, nem gondolkoztam azon, hogy hát ha nem akarja elfogadni, inkább utazok jegy nélkül. egyébként szerintem elég sok helyen van autómata, tehát ha esetleg 1 helyen nem volt jó, akkor max 100 métert kellett volna sétálni a következő helyhez, de az ilyen aluljárós relay-ekben is nagy esélyel lehet kártyával fizetni, szóval a lehetőség adott volt.
2014. dec. 3. 00:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!