Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Miért ilyen nagy bűn egyesek...

Miért ilyen nagy bűn egyesek szerint a bliccelés?

Figyelt kérdés

Szerintetek reálisak és korrektek a bkv árai? Ha nincs jegyed, és nem tudsz automatából venni, 450 Ft-ot legombol rólad a sofőr, 1 db nyomorult jegyért...

Én budaörsiként ha mindig mindent betartanék, vehetnék (már nem diákként) 5200-ért budaörsi, 9500-ért pedig budapesti bérletet, lényegében 15.000 Ft menne el csak a nyomorult utazásra, és ami vicc, hogy szimplán pesti bérletet nincs is értelme vennem, mert Budaörsön nem szállhatok fel vele, hacsak nem lyukasztok még arra a 3-4 megállóra egy 300 Ft-os helyközi jegyet is...Komolyan, nem tudom hogy sírjak vagy nevessek. Alternatív megoldásként veszek 2, max 3 tömböt havonta,(ez is épp eléggé méregdrága) és próbálom kihúzni vele, illetve nem első ajtós időszakokban természetesen nem lyukasztok..Mert bocsánat, de ha választanom kell, inkább eszek, minthogy a maradék fillérjeimet is irreálisan drága bkv bérletek megvételére költsem.....

2015. jún. 19. 07:43
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
91%

Azért ilyen drágák a jegyek, mert egyrészt az üzemeltetés is igen sokba kerül, de legalabb annyit számít, hogy az utasok fele "ingyen" utazik - és ezek költségeit a többiek fizetik meg.

Ha mindenki becsületes lenne, akkor jóval olcsóbb lenne az utazás.

Emellett a bliccelés lényegében lopás, kb. ugyanaz, mintha egy üzletbe bemégy, elveszed azt az árut, ami neked tetszik, és utána nem fizetsz érte, mert szerinted túl drága.

2015. jún. 19. 07:51
 2/36 anonim ***** válasza:
91%
Szolgáltatást veszel igénybe. Fizesd meg. Ennyi. Te se dolgozol ingyen. A boltba sem ingyen adnak kenyeret. Ok, a feltételek nem a legjobbak, de a befolyt pénz megy a fejlesztésre. Ha bliccel mindenki nem lesz jobb soha. Ez van. Vagy séta!
2015. jún. 19. 07:53
 3/36 A kérdező kommentje:
Azért általában 9000 Ft-ot így is ráköltök, ez rohadtul nem kevés pénz, és mégsem érzem magam biztonságban, mert seperc alatt elmegy a 3 tömbnyi jegy....Rengetegen minimálbérért güriznek, többek között én is, egy ilyen fizuból reális lenne 15 rongyot BKV bérletre költeni?? Reális vagy sem, egyszerűen nem is marad rá...Nevetséges
2015. jún. 19. 08:00
 4/36 A kérdező kommentje:
A sétára meg azt tudom mondani, hogy senki se gondolhatja komolyan, hogy az ember 3 órát sétáljon oda, 3-at meg vissza, és szerintem még keveset is mondok. És nem véletelenül bliccelnek sokan, bár biztos rengetegen vannak, akik akármilyen olcsó lenne a jegy/bérlet, akkor is megtennék, de mások rákényszerülnek erre, mert egyszerűen nem marad ennyi lóvéjuk utazásra..Nekem simán megérne 5-6000 Ft-ot a nyugalom, de azért 15-öt akárhogy nézem, nem tudok kigazdálkodni...
2015. jún. 19. 08:09
 5/36 anonim ***** válasza:
91%

Igen, vicc, ahogy az is az lenne, ha a főnököd még a minimálbéredből is lehúzná a pénteki napokat, mert vicc, hogy mennyit fizet neked.

Ez a kapitalizmus ébresztő. Van a másik út, annak a 40 évnek a következménye az amin most rugózol

2015. jún. 19. 08:09
 6/36 A kérdező kommentje:
Azért arra kíváncsi lennék, hogy ti soha életetekben nem csináltatok ilyet?:D Vagy ha egy kedves ismerősötökről derülne ki, hogy időnként jegy nélkül utazik, elkönyvelnétek egy utolsó szar embernek?
2015. jún. 19. 08:15
 7/36 anonim ***** válasza:
39%

Sajnos nem jöttek még rá arra, hogyha sokkal olcsóbbak lennének a jegyek-bérletek, akkor lenne pont sokkal nagyobb bevételük, mivel akkor sokkal többen vennének.

NEm a sok bliccelő miatt magasak az árak, hanem mert hülye a vezetőség.

A fizetésekhez képest ezek az árak nagyon magasak. Utazni meg kell, ez van.

A boltos példa meg hülyeség. De amúgy ha valakinek annyira nincs, akkor boltban is lop. Sokan még úgy is alig jönnek ki, hogy bliccelnek a bkv-n..

Havi felnőtt bérletnek 5 ezernek kéne lennie, jegynek pedig 350 helyett 180-nak és tökmindegy, hogy sofőrtől veszem-e vagy pénztárból.

A járművek sem a bliccelők miatt ócskák, hanem mert a vezetőség ellopkodja a pénzt. Érdekes Stadionokra, meg nekik a luxuséletmódra mindig jut.

2015. jún. 19. 08:15
 8/36 anonim ***** válasza:
96%
a magyar mentalitást figyelembe véve ha 180 forint lenne egy jegy,akklr meg azért bliccelnének mert a fas zom fog 180/at fizetni,az úgyis olyan kevés hogy nem az én 180forintom fog hiányozni a bkv költségvetéséből!!!!"
2015. jún. 19. 08:20
 9/36 anonim ***** válasza:
25%
Amúgy én meg soha nem fizetek egy fillért se. Metroba ha megyek, áttörök, átfutok köztük mintha ott se lennének, kijáratnál ellenőrök között szintén. Volt h ketten segítették fel egymást, mert megakartak fogni, én meg elrántottam őket. De bocs, mentem minimálbérért dolgozni, anyámból fizessek vagy honnan?
2015. jún. 19. 08:21
 10/36 anonim ***** válasza:
87%

Budaörsön laksz, vagyis nem Budapesten belül, akkor ne csodálkozz, hogy ennyibe kerül, fizesd ki az agglomerációs felárat, vagy költözz a fővárosba. Ha ezzel a lehetőséggel nem élsz, az a te bajod.

Ha meg én utazok, más városba, akkor nem fanyalgok, hanem fizetek érte.

Ha meg, nem akartik agglomerációs felárat fizetni, akkor a BKK-val kell egyezkedni és nem a bliccelést fontolgani.

2015. jún. 19. 08:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!