Ha valaki megkerdezi leulhet e mellém és azt mondom hogy nem mit tehet?
Nem értem hogy miért engednek fel a buszra téged. Egy kövér ember sokszor nem is tehet arról hogy kövér, vannak betegségek tudod amik kiválthatják, pl pajzsmirigy. (Nekem 23,2 a BMI-m, csak empatikus vagyok tudod) Ellenben te le tudnál fürödni.
Elmondom hogy hogyan kéne csinálni szerintem, ami a jogszabályoknak és józan paraszti észnek megfelel.
Én mindig úgy ülök le hogy magam mellé rakom a táskámat. Ha látom hogy kezd elfogyni a hely és csak más mellett van, átrakom az ölembe hogy le tudjanak ülni. Én is akkor ülök más mellé ha nincs más szabad hely. Ahogy lesz szabad hely, átülök. Nem a szaga miatt, nem a súlya miatt, szimplán illemből, megadva a személyes teret. Azt hittem ez alapvető dolog, ahogy az is hogy buszon csak vizet iszunk, nem cukros üdítőt, mert ha az kilöttyenne akkor nem hagy foltot. Ugye te se szeretnéd hogy a te kocsidba beleborogassanak valamit? És az hogy tetszene ha Oscart vezetnél és az egyik utasod nem engedné be a többi utast és megmondaná hogy ott állhatsz csak meg ahova ő megy?
Amúgy troll kérdés mert ha nem engedsz valakit magad mellé akkor szól a sofőrnek, az is szól neked hogy hadd üljön már le az illető, ha akkor se hagyod akkor lerak szépen a buszról. Ha nem akarsz távozni akkor addig nem indulhat el amíg nem ér ki a rendőr. Ezt 10/10 meg kell csinálniuk, különben oda az engedélyük. Nagyon szigorú szabályok vannak, úttorlasznál pl nem kerülhetnek egyetlen utcát se engedély nélkül mert az emberrablásnak minősül.
Azzal hogy felmászol a buszra, elfogadod az utazási feltételeket. Azaz beleeggyezel hogy leülhetnek melléd. Ha neked ez nem fér bele, akkor minek buszozol?! Vagy ha hozzád megy valaki akkor te is hagyod hogy mindenki a saját szabályai szerint tevékenykedjen és hagyja figyelmen kívül a te házirendedet?
Arra viszont számítanod kell hogy ha rendőrnek kell lekísérnie a buszról, akkor sokszázezres kártérítést leszel köteles fizetni a többi utasnak. Egyszer pont ilyen helyzetbe keveredtem, ugyanúgy nem engedett senkit maga mellé a csajszi mert hogy foglalta a helyet a kövi megállóban lévő pasijának. Ilyen nincs hogy foglalás, csak ha már megvette a jegyet és pl leugrott cigizni amíg vár 10 percet ha távolsági járat. Ha megtelik a busz, ott maradsz. És nem pofára megy hogy ki fér még fel hanem hogy ki milyen messze megy. Na akkor 40 percet késett a buszom. A nőt nem csukták le mert a rendőrnek engedelmeskedett, lemászott csak elkéstem melóból. Írtam is a volánnak hogy legalább igazolást kapjak hogy csak tovább kelljen bent maradnom és ne kapjak nagyobb büntit, erre 4 hónappal később váratlanul jött egy pici pénz postán a volántól mint kártérítés, amit elvileg a nő fizetett a volánnak.
Szóval 100% hogy troll a kérdező mert nem engednék fel a buszra a szaga miatt, ha meg mégis akkor azonnal ledobnák ahogy nem adja oda a helyét és legközelebb már viselkedne vagy gyalogolna.
Viszont amúgy szerintem az is alapvető jólneveltség hogy megkérdezed hogy leülhetsz és nem csak ledobod magad. Mert lehet az illető mellett már ül valaki csak leugrott cigizni vagy pisilni. De szerintem az is alapvető emberi kedvesség hogy ha valaki azt mondja hogy bocsi, de egy illetőnek foglalja a helyet és te azt mondod hogy akkor máshova ülsz, amennyiben van még másik szabad hely. Mivel fordított esetben nyilván nekem is jól esne ha egy ismerősöm mellett ülhetek és nem kerül semmibe.
Azt pedig ki se kell emelnem hogy a szemetet a kukába, nem ülések közé ragasztani meg nyomni mert különben te leszel legjobban felháborodva ha a te kocsidban szórom szét a szemetemet vagy ha a buszon utána a saját rágódba ülsz bele legközelebb.
Hidd el, az élet sok területén hatalmas előnyt szerezhetsz ha tisztelettudó, kedves vagy. Sajnos egyre kevesebben, de viszonozni fogják.
Te viszont ezzel a viselkedéssel nem keménynek meg menőnek fogsz tűnni hanem szimplán csak elkönyvelnek bunkó parasztnak amit ha megváltozol is nehéz lesz levakarnod magadról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!