Miért olyan nehéz a BKK-nak szolgáltatóvá válnia?
Pont azt nem értem, minek az operatív pótlás.
Percek, mire a dugóban odaérnek a pótlók, amik kitömve fognak araszolni a dugóban, jó kis rosszullét rizikófaktor. A pótlók nem a fán teremnek, egy részüket más buszvonalakról szedik.
Az utasok 90%-ában pedig semmi agilitás nincsen, hogy ok, akkor most kerülőútvonalat keresek, 5-10 perc veszteség lesz vagy legyaloglok 15 percet a következő csomópontig, ahol már jár.
Forgalmas villamosvonalon lakom és pár napja végignéztem, ahol járműmeghibásodásnál (a mi megállónkban döglött le) két villamos utasai is ott tömörültek a pótló megállójában. Holott TÍZ PERC lett volna elgyalogolni a nagy csomópontig, ahol már jár és metró is van. (Konkrétan én oda kvázi sohasem használom a villamost, olyan közel van.)
15 perc alatt megérkezett a pótló, kitömték, ezzel párhuzamosan megindult a villamos és még arra is jutott utas bőven.
Agilitás nulla.
Lustaság level végtelen.
És még egy része hisztizik is.
#12: igen ezt a bárgyúságot én is tapasztalom.
Annyira sűrű a hálózat a belsőbb kerületekben, hogy mindig van kerülőút.
Kedvencem, amikor néha lerohad a kiskörúti villamos, 10 szerelvénynyi ember ott tömörül a megállóban a Kálvin téren, ahonnan Buda és a Deák tér is 15 perc séta, de vissza lehetne battyogni a mertóba, vagy busszal elmenni a rákóczi útig vagy a nagykörútig.
Halál komolyan nem képesek elmenni a Kálvinról a Deák felé gyalog? Annyi agilitás nincs és annyira lusták?
Mondjuk egyszer az Etele tér/Fehérvári útról egyedül gyalogoltam a Bikás park felé, a többi a buszmegállóban nyomorgott.
Múltkor rohantam az Etele út/Fehérvári útra.
Letettek a villamosról a Népligetnél.
Mondjuk 15 percen át káromkodtam és dühöngtem magamban, mert nem esett jól az egész meg féltem a késéstől, de csak körberohantam 3-as, 4-es metróval, Fehérvári úti villamosokkal. Jobban jártam, mint a pótlón a dugóban az ájulás szélén.
16
Nem panaszkodott a bérletem.
Sok utas bérletes...
De igazad van, nyomoroghattam volna a buszmegállóban, megkockáztathattam volna egy rosszullétet a buszon és elkéshettem volna az orvostól.
#16: Bérletről hallottál-e? szinte ingyen van, havi 9500 Ft.
Ezek naponta munkábajáró tömegek, ott senki nem vonaljegyezik.
Hidd el, a BKK egy luxus álom a mávhoz és a volánhoz képest.
(Forrás: 20 éve napi szinten használom ezeket)
Mondjuk aki munkába vagy vonathoz/buszhoz siet annak bizony sok tud lenni. Most én is bosszankodok hogy sokkal tovább tart a kálvinról a nyugatiba eljutnom. (Már nincs M3 pótló)
Gyalog se nagy táv, nem arról van szó csak ha az ember IDŐRE megy akkor bizony sok a plusz 10 perc, mert utána mondjuk további egy órát várhatsz a csatlakozásodra..
20
Jó, de fennakadás esetén a kerülőút VAGY a gyaloglás a gyorsabb, mint a pótló! Fennakadásról írtam a 14-ben...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!