Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Miért olyan nehéz a BKK-nak...

Miért olyan nehéz a BKK-nak szolgáltatóvá válnia?

Figyelt kérdés
A nagy arc megvan, miszerint színvonalas a szolgáltatás, de a valóságban csetlik botlik az egész, késések és kimaradások minden mennyiségben. A pótlás szót nem ismerik, zavar esetén mindenki tanácstalanul tipródik. Persze az sem lenne feltétlenül baj, ha ez így van, de azért fel kellene vállalnia. Legyen kimondva, hogy a BKK szolgálatása egy gagyiság és bárkit felvesznek hiánymunkásnak. Ennek a közzététele esetén természetesen érthető a jelenlegi színvonal!
2023. jan. 26. 15:11
1 2 3 4 5 6
 51/55 anonim ***** válasza:
100%

#50: ahol gyorsabb, ott azért gyorsabb, mert sokkal ritkábban vannak a megállók.

A BKV-nak ez az előnye kicsit a hátránya is.

Rettentő sűrű a megállóköz, így kb bárhol fel tudsz szállni 2 perc séta után valamire, cserébe lassabb.

Nem jártam más európai városban, ahol ennyire egymás szájában lettek volna a tömegközlekedési megállók.

az E jelű buszok pont azért tudnak sokkal gyorsabbak lenni, mert 2-3 megállókat kihagynak. Nem azért, mert gyorsabban mennek.

2023. febr. 2. 17:24
 52/55 anonim ***** válasza:

Nem csak ez az oka. Más európai országokban kicsit megerőltetik magukat mikor a lámpákat állítják meg nem teszik a lámpás kanyarodósávot a buszsávba, hogy aztán egy darab autó feltartson 3 darab teli buszt.

2023. febr. 2. 17:43
 53/55 anonim ***** válasza:
100%

Ezen amúgy sokat gondolkoztam már.

Az emberek mozgáshiányosak és a gyaloglásnak lényegében nincs ellenjavallata. Egyedül a cipekedés a kellemetlen, de az sok esetben kikerülhető. Általában időseknél és sok súlyos betegség esetén is kifejezetten javasolják a sétát, gyaloglást. Ráadásul a gyaloglás mozgás, így nem is fázik az ember. (Viszont mivel a szervezet megszokja a hidegben létet, a felsőlégúti fertőzés is ritkább. Ezt olvastam is, de tapasztalat is.)

Talán jobb lenne 5 perccel több gyaloglás és cserében 10 perccel kevesebb egyhelyben álldogállás oxigénhiányos helyen 5 vadidegennel az ember s....ében.

Nekem legalábbis egyébként mindenképp.

A XVII. kerület esetén gondolkoztam főleg ezen. Szinte minden úticélom esetén 5 percen belül volt egy buszmegálló, cserében még hétvégén, totál dugó nélkül, tehát menetrend szerint is 30-40 perc volt az Örs vezér tere (Dunakanyarból meg ugyanennyi a Nagykörút....).

Bár sok ember inkább fullad és szédül az egyhelyben állástól (vagy ha ezeket nem érzik, irigylem őket), csak meg ne kelljen mozdulni, jó a 3.000-es lépésszám a nap végére, elegendő az.

((Most kapom majd az ívet. :-D :-D ))

2023. febr. 2. 17:49
 54/55 A kérdező kommentje:
Emberek, amikor időpontra kell odaérni valahova, akkor nem a gyalogláson kell gondolkozni. Ez borzasztó komolytalan hozzáállás. Persze ha a BKK végre közzéteszi, hogy nem tud stabil szolgáltatást nyújtani és jelentős késések is lehetnek, akkor nincs is több kérdés!
2023. febr. 3. 07:06
 55/55 anonim ***** válasza:
#54: amikor az ember (aki nem fogyatékos) időpontra megy, akkor úgy indul el, hogy odaérjen. ha te eleve 40 percet szánsz egy útvonaltervező szerint 45 perces útra, mert még egyszer meg akartad nyomni a szundi gombot, akkor esélyed nem lesz odaérni.
2023. febr. 3. 08:42
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!