Ilyen esetben mi történne? Hogy állítanák meg a vonatot?
Egyáltalán hogyan derülne ki, hogy a vonaton terrorcselekmény történik? (Mivel egy tömegközlekedési eszköz erőszakos eltérítése az.)
Ha ez egy mozdonyos vonat, ott a menetrendtől való eltérés vagy a jelzések, sebességű rendelkezések figyelmen kívül hagyása lehet a jel, de ha az ezeket követő hívásokra nem reagál a terrorista, akkor továbbra sincs infó arról , mi a fene történik.
Mindenesetre az biztos , hogy a rendellenes helyzet miatt megpróbálják jelzők megállj! jelzésre állításával megállítani a vonatot , ez jelfeladás esetében , ha nincs kikapcsolva a vonatbefolyásoló , meg is állítja a vonatot. Ha ki van kapcsolva, akkor nem.
Ha ez nem működik, akkor szabad vágányutat állítanak, majd elé küldött mozdonnyal is megpróbálhatják lassítani a vonatot, de utasokkal teli vonat esetén a kisiklatás nem járható út.
nekem az imaginationom nagyon jo, szoval most imagineltem, itt van hogy:
Megy a vonat, loval megallitjak es beleulnek, elkezdenek speedingelni, rendorseg ut zaro vonalban felsorakozik, es megallitjak.
"valahogy indít"
Hogyan? :D
"a tilos kijárati jelzőnél a vonatbefolyásoló rendszer azonnal megállítja vészfékezéssel."
Vagy nem. Ahogy írtam is: ha ért hozzá, akkor ezt kikapcsolja, úgyhogy semmiféle jelzés nem fogja megállítani. Egyébként pedig ha 15km/h-val még el a vörös mellett, akkor sem állít meg.
Szerintem a #12-es leírása a leghelyesebb. Ha személyvonatról van szó, az elé küldött mozdony előtt rátelefonálnának a kalauzra, hogy húzza meg a vészféket, ha nem lehetne elérni a kalauzt (ő is ki van iktatva), akkor elé küldik a mozdonyt, mindkét oldali vezérállásban a TEK emberei is benne lennének mesterlövészekkel. Vagy ha csak a vezérállásban van bűnöző és a kalauzt előzőleg likvidálta a vonatról, akkor én inkább hátulról küldenék egy mozdonyt és menetközben egy bátor legény átszállna és vészfék (de eddigre szerintem az utasok megteszik főleg, hogy feltűnne, hogy látnák ahogy kidobják a kalauzt, a bátor legényre csak akkor lenne szükség, ha az utasok be lennének fenyítve, hogy ha meghúzzák, akkor ez meg az...) Ha vészfék ki lenne iktatva (nem tudom lehet-e ilyet, ha szervízelni kell hozzá, az esélytelen lenne, mert már akkor rárontana a TEK), akkor 1. kocsiba előremenne a bátor legény és lekapcsolná a kocsikat, a mögötte lévő mozdonyt valaki rákapcsolná és az megállítaná a szerelvényt (vagy ha olyan a terepviszony megáll magától is). A bűnöző által vezetett gépmenetben közlekedő mozdonyt meg biztonságos terepen (valahol a pusztában) ki lehet siklatni. (Ha motorvonatról van szó, akkor semmi csatolgatás, a bünözőnek egy puff és a bátor legény átveszi az irányítást és megáll és happy end) B terv, ami már tényleg scifi lenne, utána küldeni minél nagyobb tehervonatot, rákapcsolni annyit, hogy túlterhelje és akkor tényleg megállna, főleg ha a vágányutat hágóra vinnénk (mesterlövésszel kiiktathatnánk ekkor már az ürgét és lenne idő egy vezetőt rakni a szerelvényre, aki befékezi), de ez csak akkor játszana, ha nem akarnánk embert küldeni a másik szerelvényre.
Szerintem sikerült egy forgatókönyvet írnom a Száguldó bomba 2-höz :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!