Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Ilyen esetben mi történne?...

Ilyen esetben mi történne? Hogy állítanák meg a vonatot?

Figyelt kérdés
Ha egy állomáson álló vonat mozdonyába valaki felmászna, leütné, majd megkötözné a vezért és elindulna a vonattal. Hogyan állítanák meg a vonatot?

2022. okt. 25. 21:56
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
0%

10

Szehintem te vagy az

2022. okt. 26. 12:12
 12/29 anonim ***** válasza:
100%

Egyáltalán hogyan derülne ki, hogy a vonaton terrorcselekmény történik? (Mivel egy tömegközlekedési eszköz erőszakos eltérítése az.)

Ha ez egy mozdonyos vonat, ott a menetrendtől való eltérés vagy a jelzések, sebességű rendelkezések figyelmen kívül hagyása lehet a jel, de ha az ezeket követő hívásokra nem reagál a terrorista, akkor továbbra sincs infó arról , mi a fene történik.

Mindenesetre az biztos , hogy a rendellenes helyzet miatt megpróbálják jelzők megállj! jelzésre állításával megállítani a vonatot , ez jelfeladás esetében , ha nincs kikapcsolva a vonatbefolyásoló , meg is állítja a vonatot. Ha ki van kapcsolva, akkor nem.

Ha ez nem működik, akkor szabad vágányutat állítanak, majd elé küldött mozdonnyal is megpróbálhatják lassítani a vonatot, de utasokkal teli vonat esetén a kisiklatás nem járható út.

2022. okt. 26. 12:20
 13/29 anonim ***** válasza:
0%
Ha vannak benne utasok, akkor biztos örülnének hogy messzebre megy mint ahoga jegyet vettek, pl ha debrecenbe akartak menni, budapestre mennek, én nagyon örülnék mert nem kell venni jegyet
2022. okt. 26. 12:37
 14/29 anonim ***** válasza:
86%
Tényleg kezd mélyre süllyedni a színvonal. Óvodások kérdéseire válaszolnak értelmi fogyatékosok mint a #15-ös... :D
2022. okt. 26. 13:17
 15/29 anonim ***** válasza:
5%

nekem az imaginationom nagyon jo, szoval most imagineltem, itt van hogy:

Megy a vonat, loval megallitjak es beleulnek, elkezdenek speedingelni, rendorseg ut zaro vonalban felsorakozik, es megallitjak.

2022. okt. 26. 14:08
 16/29 anonim ***** válasza:
0%
Szólnának Vin Dieselnek és akcióba lépne
2022. okt. 26. 14:09
 17/29 anonim ***** válasza:
93%

"valahogy indít"

Hogyan? :D

"a tilos kijárati jelzőnél a vonatbefolyásoló rendszer azonnal megállítja vészfékezéssel."

Vagy nem. Ahogy írtam is: ha ért hozzá, akkor ezt kikapcsolja, úgyhogy semmiféle jelzés nem fogja megállítani. Egyébként pedig ha 15km/h-val még el a vörös mellett, akkor sem állít meg.

2022. okt. 26. 14:12
 18/29 anonim ***** válasza:
100%
Ha személyvonat, akkor vészfék. Tehervonat esetén nehezebb az ügy. Villanymozdony esetében a felsővezeték betáplálásának megszüntetése jó ötlet, dízelmozdony esetében meg talán csak a siklatás lehet a megoldás.
2022. okt. 26. 14:51
 19/29 NTBS ***** válasza:
89%
Előbb-utóbb elfogy az üzemanyag. Villanymozdony, nincsen áram.
2022. okt. 26. 14:55
 20/29 anonim ***** válasza:
62%

Szerintem a #12-es leírása a leghelyesebb. Ha személyvonatról van szó, az elé küldött mozdony előtt rátelefonálnának a kalauzra, hogy húzza meg a vészféket, ha nem lehetne elérni a kalauzt (ő is ki van iktatva), akkor elé küldik a mozdonyt, mindkét oldali vezérállásban a TEK emberei is benne lennének mesterlövészekkel. Vagy ha csak a vezérállásban van bűnöző és a kalauzt előzőleg likvidálta a vonatról, akkor én inkább hátulról küldenék egy mozdonyt és menetközben egy bátor legény átszállna és vészfék (de eddigre szerintem az utasok megteszik főleg, hogy feltűnne, hogy látnák ahogy kidobják a kalauzt, a bátor legényre csak akkor lenne szükség, ha az utasok be lennének fenyítve, hogy ha meghúzzák, akkor ez meg az...) Ha vészfék ki lenne iktatva (nem tudom lehet-e ilyet, ha szervízelni kell hozzá, az esélytelen lenne, mert már akkor rárontana a TEK), akkor 1. kocsiba előremenne a bátor legény és lekapcsolná a kocsikat, a mögötte lévő mozdonyt valaki rákapcsolná és az megállítaná a szerelvényt (vagy ha olyan a terepviszony megáll magától is). A bűnöző által vezetett gépmenetben közlekedő mozdonyt meg biztonságos terepen (valahol a pusztában) ki lehet siklatni. (Ha motorvonatról van szó, akkor semmi csatolgatás, a bünözőnek egy puff és a bátor legény átveszi az irányítást és megáll és happy end) B terv, ami már tényleg scifi lenne, utána küldeni minél nagyobb tehervonatot, rákapcsolni annyit, hogy túlterhelje és akkor tényleg megállna, főleg ha a vágányutat hágóra vinnénk (mesterlövésszel kiiktathatnánk ekkor már az ürgét és lenne idő egy vezetőt rakni a szerelvényre, aki befékezi), de ez csak akkor játszana, ha nem akarnánk embert küldeni a másik szerelvényre.

Szerintem sikerült egy forgatókönyvet írnom a Száguldó bomba 2-höz :D

2022. okt. 26. 15:47
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!