Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Szoktatok olyat csinálni,...

Szoktatok olyat csinálni, hogy inkább elkéstek a munkahelyről, de nem szálltok fel a dugig tömött tömegközlekedési eszközre, amin egész úton nyomorogni kéne?

Figyelt kérdés

Én bizony szoktam. Vonattal fél óra a munkahelyem. Most is dugig volt, hosszú sorokban állva préselődtek fel az emberek. Vendéglátóiparban dolgozom, állómunkát végzek, járkálok is ide-oda rendesen. Úgy vagyok vele, hogy nehogymár a vonaton is állnom kelljen! Így nem szálltam fel, hagytam elmenni, megvártam a következőt, félórát kések a melóból. Természetesen írtam üzenetet, hogy késni fogok tömegközlekedési fennakadás miatt.

Ti evvel hogy vagytok?

ma 08:48
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
70%
Eleve olyan melót választottam, munkakezdés és elhelyezkedés szempontból is, ahova már a 8 óra után induló járattal is beérek. Akkor már nincs tömeg. Nincs az az Isten, hogy 6 és 8 óra között bármire felszálljak.
ma 09:01
 2/11 A kérdező kommentje:
1: Nálam variálják a műszakokat. Az elmúlt hónapokban déltől nyolcig dolgoztam, mostantól viszont egy darabig kilenctől ötig kell mennem.
ma 09:05
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Biztos nem vállalnék be olyat, hogy valamire ne szálljak fel csak azért, mert sokan vannak rajta. Egyébként kb. kétszer tudnám meglépni, harmadjára úgy b.nának ki a melóból, hogy a lábam nem érné a földet, és még igazuk is lenne.
ma 09:20
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha időre, pláne iskolába vagy melóba megyek, akkor soha. De pl. melóból haza, vagy vásárolni menni, na úgy igen.
ma 09:51
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ, hogy az adott munkahelyen mennyire tolerálják a késést.
ma 09:57
 6/11 anonim ***** válasza:
84%
Késel is önszántadból és még hazudsz is a főnöködnek("Természetesen írtam üzenetet, hogy késni fogok tömegközlekedési fennakadás miatt.") Egy igen rövid karrierre számíthatsz.
ma 10:00
 7/11 A kérdező kommentje:
6: Több mint 3 éve itt dolgozom. Már vagy huszadjára késtem. És mindig üzenek, hogy késni fogok. Persze az igaz, hogy általában tényleg van valami közlekedési fennakadás, a kérdésemben szereplő eset ritkább.
ma 10:22
 8/11 anonim ***** válasza:
58%
Így másznak át az ágyi poloskák, és egyéb élősködők a ruhádra a tömött vonaton, buszon.
ma 10:41
 9/11 Elérem a kilincset ***** válasza:
100%
Én simán. Nincsen szigorúan vett munkaidőm, később megyek, tovább maradok ha kell, a lényeg, hogy a munka legyen elvégezve.
ma 10:59
 10/11 A kérdező kommentje:
8: Igen, ezt is akartam írni, hogx egeszsegügyileg sem túl praktikus. Egyrészt ebből a szempontból, amit írsz. Másrészt, pörgős állómunkába beállni úgy, hogy előtte fél órát zötykölődtél állva és préselődve, kifejezetten káros is lehet.
ma 11:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!