Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Szoktatok olyat csinálni,...

Szoktatok olyat csinálni, hogy inkább elkéstek a munkahelyről, de nem szálltok fel a dugig tömött tömegközlekedési eszközre, amin egész úton nyomorogni kéne?

Figyelt kérdés

Én bizony szoktam. Vonattal fél óra a munkahelyem. Most is dugig volt, hosszú sorokban állva préselődtek fel az emberek. Vendéglátóiparban dolgozom, állómunkát végzek, járkálok is ide-oda rendesen. Úgy vagyok vele, hogy nehogymár a vonaton is állnom kelljen! Így nem szálltam fel, hagytam elmenni, megvártam a következőt, félórát kések a melóból. Természetesen írtam üzenetet, hogy késni fogok tömegközlekedési fennakadás miatt.

Ti evvel hogy vagytok?

jan. 16. 08:48
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
#20 Igen, tőlük, ha olyan a munkahelyed, akik megkövetelik. Vagy az állomáson a diszpécsertől. Igen, még többet fogsz késni csak azért hogy kaphass egy igazolást, de ha nincs sok munkalehetőséged, meg akarod tartani a munkahelyed, ez van.
jan. 19. 18:23
 22/25 A kérdező kommentje:

21: Vonat esetén még hagyján. Az állomáson, ahol leszállok, kérek egy igazolást valakitől. (Bár ez sem minden állomáson kivitelezhető.)

De például ha valaki busszal jár dolgozni, és a busz mondjuk vesztegel egy negyed- vagy félórát, ami miatt kb. ugyanennyit késik a munkából, az mit csináljon? Amikor végre odaér a megállóhoz, ahol neki le kell szállnia, akkor előtte menjen előre a sofőrhöz, és kérje, hogy írjon neki egy igazolást? És az majd fog is ilyennel időzni?🤔 Nem is beszélve a többi utasról, akik esetleg szitkozódni kezdenek, hogy mi a francnak tartja fel a sofőrt, húzzon már a dolgára!

Nincs ez jól kitalálva.

jan. 20. 11:46
 23/25 anonim ***** válasza:
Ahol leszállsz, az ahhoz a területhez tartozó forgalomszolgálattól tudsz kérni. Persze van két megoldás, első az, hogy a biztonság kedvéért annyival hamarabb indulsz, hogy egy óra késés ne legyen probléma. Na, ez nem ideális, főleg vidéken ahol nincs is óránként busz. Másik az, hogy a munkahelyed ne legyen totál köcsög. Persze ha mondjuk vendéglátás, ahol tényleg időben kell nyitni, neked meg csak egy busz jó és ha az késik akkor megszívtad... Hát, akkor érdemes új munkalehetőség után nézni.
jan. 20. 12:43
 24/25 anonim ***** válasza:
100%
Hát elég hülye cégek vannak, ha ilyen-olyan igazolásokat kérnek, ha egyszer aznap bárki megtudja a cégnél nézni, hogy késett-e a vonat a máv megfelelő honlapjain, a Mávinform facebook oldalon meg minden nagyobb üzemzavar fent van mégvisszábbmenőleg. Ha én főnök lennék és nem hinném el, akkor nem igazolást kérnék, hanem megkérdezném, melyik járattal jött és fellapoznám a Mávinform-ot és/vagy a menetrendet és kiderülne, hogy igazat mond-e.
jan. 20. 15:02
 25/25 anonim ***** válasza:
100%
Cégeknél annyira nem is nézik, de egy tanár vagy az orvos vagy az orvos asszisztense ugye nem nagyon késhet. Mondjuk amikor vendéglátóztam, nem harapták le a fejem fél óra késésért ha szóltam. Csak az nem volt oké, hogy ha 10 perccel műszak előtt szóltam, amikor már fél órája tudtam, hogy bizony késni fogok.
jan. 20. 20:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!