Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Szoktatok olyat csinálni,...

Szoktatok olyat csinálni, hogy inkább elkéstek a munkahelyről, de nem szálltok fel a dugig tömött tömegközlekedési eszközre, amin egész úton nyomorogni kéne?

Figyelt kérdés

Én bizony szoktam. Vonattal fél óra a munkahelyem. Most is dugig volt, hosszú sorokban állva préselődtek fel az emberek. Vendéglátóiparban dolgozom, állómunkát végzek, járkálok is ide-oda rendesen. Úgy vagyok vele, hogy nehogymár a vonaton is állnom kelljen! Így nem szálltam fel, hagytam elmenni, megvártam a következőt, félórát kések a melóból. Természetesen írtam üzenetet, hogy késni fogok tömegközlekedési fennakadás miatt.

Ti evvel hogy vagytok?

jan. 16. 08:48
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
hogx egeszsegügyileg=hogy egészségügyileg
jan. 16. 11:21
 12/25 BeefEater ***** válasza:
88%

Szerintem ha az a probléma, hogy túl sokan vannak, akkor nem egyel későbbivel kell menni, hanem egyel korábban.

Leszakadna a pofámról a bőr, ha ilyet csinálnék.

Hazafelé volt már olyan, hogy későbbivel jöttem, hogy elkerüljem a csúcsforgalmat, de akkor már nem időre jöttem.

jan. 16. 18:31
 13/25 A kérdező kommentje:
12: Normálisan nincsenek ennyien. Sokan vannak, de azért akad ülőhely. Ma viszont épp valami gubanc lehetett, valószínűleg kimaradt az eggyel korábbi járat, és akik azzal mentek volna, azok zöme is emezzel ment végül. Így nem is hazudtam 100%-osan abban, hogy tömegközlekedési gubanc volt.
jan. 16. 19:37
 14/25 anonim ***** válasza:

Hát én ha nincs üzemzavar és az idő és a menetrend engedi, akkor szoktam válogatni, hogy a kedvenc vonatommal menjek (nem tömeg alapján, szeretem a régi vonatokat), de ha üzemzavar van, akkor nem válogatok, felülökaz első érkezőre felülök, akkor is ha már csak a mozdony oldalára felkapaszkodva férek fel, mint itt az indiaiak 😀 Válogatás miatt sose kések, csak ha tényleg van üzemzavar és az első akármilyen vonattal indulással se lehet beérni 🤣

[link]

jan. 17. 08:48
 15/25 anonim ***** válasza:
Nekem nem kell szigorúan időre menni szóval simán. Viszont azt figyeld meg, hogy sok vonaton az egyik végére préselődnek az emberek, a másik vége szinte üres. Nyilván nem mindenhol de érdemes megfigyelni, pláne ha sokat mész, mert gyakran előfordul.
jan. 17. 12:56
 16/25 anonim ***** válasza:
Valamennyire rugalmas a munkaidőm, szóval igen, szoktam. (Persze ilyenkor vagy tovább bent maradok, vagy hazaérkezéskor otthonról dolgozok még kicsit.)
jan. 17. 15:37
 17/25 anonim ***** válasza:
100%
Szoktam. Ha esik az eső és bal lábbal keltem fel, simán home office-t kiáltok. Na de nekem ilyen a munkahelyem. Ha megbeszélést kések le, akkor is udvariasan hívnak fel, hogy amúgy aznap egyáltalán dolgozom-e. Azért amikor vendéglátós voltam ezt nem próbáltam volna be.
jan. 18. 02:05
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
Nincs konkrét idő amikorra be kell érnem, max ha reggel van valami fix meeting. Úgyhogy igen, sokszor a kényelmesebb megoldást választom, azt a buszt preferálom aminek hosszabb a menetideje de biztos van rajta ülőhely.
jan. 18. 02:15
 19/25 anonim ***** válasza:

Céges autoval járok dolgozni de mikor busszal jártam akkor mindig figyeltem arra hogy ne késsek el.

Iskolás koromban volt 1szer hogy késtem mert késett a busz a hóesés miatt.

Munkahelyről ki is rúghatnak ha késel.

jan. 19. 15:32
 20/25 A kérdező kommentje:
19: Ha nem a saját hibádból késel, akkor nem rúghatnak ki. Persze vannak munkahelyek, ahol igazolást kell bemutatni arról, hogy nem a saját hibádból késtél. Nálunk szerencsére nem. És hülyeségnek is tartom. Kitől kérje az ember az igazolást? A kalauztól vagy a sofőrtől?🤔
jan. 19. 17:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!