Vennem kell új jegyet?
Figyelt kérdés
Ma akartam haza utazni Győrbe, viszont mindent le késtem, a kezdő vonat járatomat is, pedig előre megvettem a jegyet átszállásokkal, mindennel együtt. Ilyenkor ha teljesen másik járatokkal megyek, akkor is érvényes a jegyem egészen hazáig? Vagy újat kéne vennem? Ugyanazokra a járatokra szállnék fel kb csak más időpontban indulnak. Direkt olyan járattal nem is utazom, ahol hely jegyet kene vennem, azt tudom, hogy ha le késem a vonatot, akkor a másikra új helyjegy kéne.ma 10:37
1/7 anonim válasza:
Mehetsz vele, ott van a jegyeden az érvényessége. Engem azért már szidtak le, hogy felszálltam egy késő vonatra, és az érvényességi ideje a jegyemnek későbbi volt, mint amikor "kellett volna" indulnia a vonatnak. De ha az van írva a jegyedre, hogy ma reggel 9-től holnap reggel 9-ig érvényes, akkor ha nem kell pótjegy vagy helyjegy, az a menetjegy érvényes. Pótjegyből és helyjegyből kell csak újat venni.
2/7 anonim válasza:
A helyjegyeket kellene csak újra váltani, a többit az érvényességi időn belül fel lehet használni.
3/7 anonim válasza:
Okosjegy az egyetlen, ami kifejezetten konkrét vonatra érvényes (de ez helyjegyes járatokon opció, sima vonaton nincs ilyen), így nem lesz gond. Km függő, hogy meddig érvényes a jegy, hosszabb távon jellemzően egy napig, de ha megnézed a jegyedet, írja is. :)
4/7 anonim válasza:
Csak a helyjegyet kell meg enni újból. A menetjegyet csak akkor, ha kifutsz az érvényességi időből, ez viszont aligha lehetséges, ha mész a következő járatokkal.
5/7 anonim válasza:
4. és ha telefonon van a jegye akkor hogyan egye meg?
6/7 anonim válasza:
4, Jegyvásárlásnál van olyan opció appban is, hogy csak helyjegyet kér, korábban vásárolt vonatjegy mellé.
De a kérdező írta, hogy direkt nem helyjegyes vonattal utazott volna eredetileg sem, így ez nála nem releváns.
7/7 eddiboy válasza:
#1: Ez régebben így volt, de most már a késő vonatokra is érvényes a jegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!