Bkk járatain ingyen utazhat a gyerekem ha 9 éves, de nincs diákigazolványa?
Figyelt kérdés
Mennünk kell a gyermekemmel Pestre kórházba és nem tudom, hogy kell-e jegyet venni neki vagy nem. Nincs diákigazolványa sem, mindig személyi van nálam ha kellene igazolni. Vennem kell neki is jegyet vagy hogy van ez? Mert a bkk honlapján valami QR kódost dolgot ír, de sajnos azt nem értem.ma 17:15
2/4 anonim válasza:
A díjmentes utazáshoz érvényes magyar diákigazolványt (ennek hiányában a tanintézmény által az oktatási igazolványokról szóló kormányrendelet szerint kiadott, QR kódos igazolást) kell felmutatni ellenőrzés során. A díjmentes utazás lehetősége a diákigazolványt felmutató személyre vonatkozik, a vele utazó kísérőszemély, vagy vele lévő kutya, kerékpár szállítására továbbra is meg kell váltani a megfelelő jegyet
3/4 eddiboy válasza:
Nagyon jó, hogy ez sem egységes. Az országos járatokon (MÁV, Volán stb.) pedig személyi igazolvány kell a 14 éven alaliak díjmentes és a 14-25 év közöttiek félárú utazásához. A 10 éves fiamnak is szólt már sofőr, hogy ne a diákot mutassa, mert azzal nem érvényes az ingyenes utazás, csak személyivel.
4/4 anonim válasza:
Persze hogy nem egységes, hiszen két külön szolgáltató, ráadásul míg a MÁV állami, a BKK ellenzéki önkormányzati, így nyilván ott nem követik és tesznek keresztbe nekik ahol csak lehet. De amíg én jól járok vele (elég egy bérlet) nem érdekel. Igazán csatlakozhatna Debrecen is, ha már akkora fideszes város.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!