A tegnapi vihar közben kialakult katasztrofális állapotok kapcsán kérdezem, mi a véleményük a közlekedési vállalatok, a katasztrófavédelem és azok munkájáról, akiknek ilyenkor az a feladatuk, hogy minél zökkenőmentesebben megoldják a helyzetet?
A híradásokban jó hete figyelmeztettek heves viharokról, mégis annak megérkezte után hamarosan teljes káosz alakult ki.
Nem lehetett volna jobban felkészülni? Behívni az összes lehetséges mentesítő létszámot, készenlétbe helyezni szivattyúkat, szállító eszközöket,pl. a vasutak mellett minden mentesítő eszközt készenlétbe helyezni?
A feleségemnek negyed hatkor kellett volna megérkezni a fárasztó forró munkanap után, ehelyett felsővezeték szakadás miatt rostokolt a vonaton, a Nyugati és Zugló között.
Nem tudott leszállni a vonatról a vágányok között mert a lépcső olyan magas volt, végül valaki segített neki nagy nehezen és elesés nélkül sikerült a földet érés, este 7 körül. De nem ment a metró és egy csomó busz sem, közlekedési káosz volt.
Aki nem számíthat segítségre, idősek, betegek, terhes nők, nem kellett volna a katasztrófavédelemnek legalább a környékre odamenni, hogy segíthessenek, valahogy az ott rekedt embereken, legalább, a vonatról lejutni?
Felsővezeték szakadás egy évben akár 100-szor is van, rutin feladat az ilyen helyzet, mit tesz a Máv, a katasztrófavédelem, és a nagyságos politikusok? Mindent megtesznek. Én azt látom, hogy totál szervezetlen minden, és nem állnak a helyzet magaslatán. Uff
#42-re van egy témazáró HAPPY END válaszom:
Sajnálom azokat, akik nem tudtak hazamenni, mert a vonaton rekedtek, és akár 5-8 óra múlva keveredtek haza.
Örülök, hogy végre valaki sajnálja, és nem csak akkor, ha vér folyik.
És egy újabb kérdés, nem taglalva azt, hogy én mennyire vagyok hozzáértő, buta, nyűgös, stb:
Rendben van-e minden a szolgáltatások színvonalával,bárhol, vagy maradva a közlekedésnél számíthatnak-e az utasok segítségre extrém helyzetben, mint mondjuk egy nagy vihar, vagy baleset, tűz-víz, vagy csak akkor ha közvetlen emberélet van veszélyben.
Nem kellene-e olyan kitételeket beiktatni, akár törvénybe is, hogy a szolgáltatóra bízott embereket időben biztonságba helyezzék, megelőzve az esetleges komolyabb baj bekövetkeztét?
53-as! Nem akarod megérteni, mi a problémám, tök felesleges magyaráznom, nézel és nem látsz, és nem is akarsz kilátni a szemellenződ mögül.
Sőt, jó mókának tartod, ha engem fikázol inkább.
Így megy előre az ország is, ilyen mentalitással, és ezért inkább hátrább kerülünk mindenben, csak sajnos
engem is elsodortok, és a feleségem is a vonaton.
De kerülhetsz te, vagy hozzátartozód majd olyan helyzetbe, amikor majd eszedbe jut ez az egész, és hátha rájössz akkor, mit akartam igazából megvilágosítani nagyon sok sötét agyban!
Sajnos, úgy látom, felesleges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!