Betartod autózáskor a sebességhatárokat?
Indokoljatok is légyszi!
Ha igen akkor miért igen?
Ha nem akkor miért nem?
Én így szoktam:
Városban 50-55
Országúton: 90-105
Autópályán: 140
kb. mint a 7. válaszoló
Azért így szoktam, mert gyorsabban odaérek, ahova szeretnék és büntetésre sem kell számítani.
Szerintem ez még nem a balesetveszélyes kategória. Egyébként ha a megengedett sebesség fölött megyek, akkor akaratlanul is jobban figyelek.
nem vagyok egy száguldozó de az alacsony határokat átlépem.
ritkán térek le az útvonalamról,szinte mindig ugyan ott megyek,így nem izgat ha falu elején 40es,vagy két faluközt 60as tábla van kátyúra hivatkozva,kívülről tudom hol vannak.
falvakban 50helyett 60al megyek nappal vagy hajnalban,éjszaka kihalt minden,trafizni nem szoktak erre felé este akkor 70et tartok az egyenesekben.
90-es utakon 80-100közt megyek mikor hogy van kedvem,autóúton 110 es helyen sem megyek néha annyival,90-100 közt megyek ott.
ezek persze akkor vannak ha nem vagyok késésben.
városban ritkán járok ott betartom általában az előírtakat.
ha előttem olyan van aki betartja akkor várok az alkalmas pillanatra és kielőzöm,amúgy is utálok mások után menni,főleg mióta kb 50-60as tempónál az előttem lévő autó feldobott egy kavicsot,le voltam pedig maradva rendesen csak a kő az első leesés után vissza felpattantat az útról és szépen a szélvédőmön landolt.
be is repesztette.
Általában trafihatár alatt autózok, pályán 145-150, országúton 100-110 vagy ha olyan az út és a forgalom, akkor nyilván annyival amennyivel előttem mennek. Azért nem fogom taposni, előzgetni, hogy 60 km-en spóroljak 3,5 percet :D
Városban hááát, Budapesten ha halad a sor, akkor haladni kell xD
Úgy ahogy. Lakott terülten 60-ra lövöm az órát, lakotton kívül 100-110. Az olyan 30-asokkal meg nem foglalkozok, ahol 30 méter múlva már látom az 50-es tábla/kereszteződést. Autópályán 140-es kényelmes tempó.
Persze van amikor duplázódnak tétek, dörgettem én már haza éjjel lakotton kívül-belül 150 körüli tempóval, egy biztos, álmos nem voltam, meg gyorsan hazaértem. Eddig még-lekopogom-nem jött csekk, állítani állítóttak már meg, sima közúti ellenőrzés, amikor megláttam a rendőröket 120 körül tempóztam, persze leintettek, és mondták hogy nagy volt a tempó nem? én meg mondtam hogy 89-el mentem, aztán jó utat, de egyet kell tartani, ilyenkor ha van trafi feleslegesen fékezel, ha nincs, akkor meg menjél csak amennyivel jöttél, mert az lesz a gyanús, hogy lassítasz.
Én se tartom be a sebességhatárokat.
Lakott területen 55-60
Országúton 90-105
Pályán 140
Tulajdonképpen ez még nem is gyorshajtás, mert ennyit mindenkinek csal felfelé az órája!
Én mindig betartom
Egyik km óra sincs hitelesítve. -kivéve a hiteles-. Egyik sem mér pontosan. Mindig is többet mutatnak legalább 4 km/h-val ez 100 km/h felett csak emelkedik.
A traffik sem 50-re vannak beállítva, azoknak is van tűrési határuk. Éppen ezért én max 10 km/h sebességgel lépem át a megengedetten az órám szerint. Ez a valóságban meg kb pont annyi, amennyi megengedett.
Másrészről meg azért is betartom, mert sok az idióta gyorshajtó az utakon. Ezek az emberek meg a rendőröket szidják, holott miattuk állnak kint az úton. Éppen miattuk van ennyi traffi és nem akarok belefutni egyikbe sem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!