Betartod autózáskor a sebességhatárokat?
Indokoljatok is légyszi!
Ha igen akkor miért igen?
Ha nem akkor miért nem?
Mivel hivatalosan nem vezethetek autót ezért nem vezetek közuton !
De mivel sokat autózok ülök a anyósülésen ! :)
Általában azért tartja be a sofőr a sebességhatárt mert ha balesetet okoz ővé a hibapont mert túl gyorsan haladt !
Remélem nem offóltam!
Igen, én is.
Azért az érdekes, hogy indokoljam, hiszen a szabályokat nem én hoztam. De fölös pénzem nekem sincs büntetésre.
Nem, mivel 15%-ot megenged a traffipax tűréshatára, 50 helyett 60-nal, országúton 90 helyett 105-110-el megyek.
De ez gondolom betartásnak számít, hisz nem nagy az altérés.
Ahol nem szoktam betartani, pl ha országúton kitesznek egy 30-cas vagy 60-as táblát kereszteződéseknél, amit indokolatlannak tartok, ott tartom ugyanúgy a 105-110-et tempomattal.
Autópályán 140-150.
És sose büntettek még meg gyorshajtásért.
Én egyszerűen azért nem tartom be, ha nem tartom be, mert:
-észre se veszem a táblát, ha olyan helyen van
-indokolatlannak tartom
-feltartanám a forgalmat ha fékeznék
-nincs kedvem 10 méterért lelassítani, aztán visszagyorsítani.
Amúgy nagyon rossz itt az országban az úthálózat, pl jöttem haza este, már fáradt voltam országúton 120-130-cal kanyarokban is, hallani lehetett kanyarokban ahogy kúszik a gumiabranoncs az éjszakai csendbe, aztán kb 1 percig tudtam ennyivel menni, mert FALU. Ópusztaszer, Kovácspusztafalva xy tzs, stb.
Persze lelassítottam 90-re, aztán vissza 120-130 és így amíg haza nem érek.
Most ogndold el, ha 5 km-enként visszalassítasz mindig.. nem lehet úgy haladni.
Autópálya viszont jó.
Na köszi hogy őszintén írtok, (azt hittem már hogy mindenki betartja) :)
Velem az van, hogy amikor drasztikusan emeltek a büntetésen pár éve, akkor elhatároztam hogy jobban odafigyelek, mert nem akarok ezeknek vagyonokat fizetni. Meg persze nagyobb biztonságban is érzem magam azóta. Csiga, de jó...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!