Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Műszaki vizsgán, az utólag...

Műszaki vizsgán, az utólag beszerelt keréknyomás ellenőrző rendszer elfogadott e?

Figyelt kérdés

Adott egy autó, amiben van keréknyomás szenzor, ha a szenzorban lemerül az elem, akkor a műszerfalon ezt sárga kijelző jelzi, amit műszaki vizsgán ellenőriznek. A kérdés az, hogy ha veszek egy utólag beszerelhető keréknyomás mérő rendszert a kocsiba, ami töredéke árban a gyári, de még az utángyártott szenzornak is, azt elfogadják e? Az már csak plusz, hogy az utólagos rendszer, kerekenként a nyomás szintjét is mutatja.

Ilyesmire gondolok:

[link]

#műszaki vizsga #keréknyomás szenzor
tegnap 05:54
 1/7 anonim válasza:
86%
Az utólag beszerelt keréknyomás-ellenőrző rendszer elvileg elfogadható műszaki vizsgán, ha az megfelel a jogszabályi előírásoknak (pl. pontosan működik, nem zavar más rendszereket). Azonban a vizsgán ellenőrzik, hogy a sárga hibajelzés nem világít, és az utólagos rendszernek kompatibilisnek kell lennie az autóval. Érdemes a vizsga előtt a vizsgaállomáson rákérdezni, mert az elfogadás vizsgahelyenként eltérhet.
tegnap 06:34
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

#1: Külön kijelzője van, ennek semmi köze a gyárihoz, ettől nem fog világítani a sárga piktogram a műszerfalon, vagy éppen kialudni, ha amúgy világít

Mondjuk eleve nem vennék meg olyan valamit, amit OEM márkanéven árulnak...

Kérdező, a gyakorlatban kutyát nem fog érdekelni, hogy neked van egy plusz kijelződ valahova feltákolva a műszerfalra. Amilyen szinten ma a műszaki vizsgáztatás van, senki nem foglalkozik ilyenekkel. De ha nagyon aggódsz, vizsga idejére berakod a kijelzőt a kesztyűtartóba és kész.

Nyilván, az nem működik, hogy világít a sárga jel a műszerfalon és az a mentséged rá, hogy de neked van egy aliexpresszes alternatív rendszered. Ezt így nem fogják elfogadni.

Tehát nem tudod megkerülni a hibás szenzor cseréjét, vagy a kódolást, hogy ne jelezzen a gyári. Akkor meg már ugyanott vagy.

Ahogy a gumnisnak ki is kellene fizetni mind a 4 keréknél a régi szenzor cseréjét az újakra.

Szóval valójában rohadtul nem éri meg a gyári rendszer helyére beépíteni ezt. Akinek nincs 5 évente 20-25k egy szenzorcserére, az járjon busszal, vagy olyan autóval amiben még nincs

tegnap 07:03
 3/7 anonim ***** válasza:
62%
Szerintem ez a műszaki vizsgán senkit sem érdekelne.
tegnap 07:50
 4/7 anonim ***** válasza:
Minek vennél ilyen nyűgöt a nyakadba?
tegnap 11:31
 5/7 A kérdező kommentje:

Még nem világít a sárga lámpa, és a műszaki is friss, csak böngészés közben rátaláltam erre a külsőleg felszerelhető megoldásra, és felmerült a kérdés, hogy a jövőben megoldás lehetne e egy ilyen. Reggel találtam rá erre, és nem volt időm rákeresni, hogy ebből van e komolyabb, nyilván nem vennék meg egy ilyen 6 ezer forintos gagyit, de talán nem is létezik minőségibb ilyen megoldásból. A kérdés arra irányult, hogy ha világít a lámpa, akkor más készüléket elfogadnak e, de én is úgy gondoltam hogy a gyárinak kell megfelelően működnie, hiába lenne más megoldás.

"Akinek nincs 5 évente 20-25k egy szenzorcserére, az járjon busszal, vagy

olyan autóval amiben még nincs"

Hűha, ezt jól megmondtad ám :)

Erre az arcoskodós részre nem tudom miért volt szükség :)

Amúgy 4db szenzor 40-50 ezer, plusz a gumis is elkér 10-15 ezret, vagy talán többet is, az nem 20-25 ezer. De ezzel sincs gond, nem tétel.

Egyszerűen nekem az autó csak sárga lámpával jelzi, ha csökken a nyomás a kerékben, és ha az kiváltható lenne olyan megoldással, ami kerekenként mutatja, hogy éppen melyik hogy áll nyomás ügyileg, és a műszaki vizsgán is pótolná az idővel megjelenő sárga lámpát, akkor opció lehetne, akár nagyobb összegért is. Ez egy reggel felmerült hirtelen gondolat volt, ezért írtam ki kérdésre.

Köszönöm mindenkinek a választ!

A második válaszolótól pedig külön elnézést kérek, hogy ilyesmit mertem kérdezni.

tegnap 15:38
 6/7 anonim ***** válasza:

#5: Nem kell elnézést kérni, nem kell csóróskodni, ennyi.

Ha nem értetted meg, hogy egy ilyen utólagos sz/r beszerelésével nem vagy közelebb a megoldáshoz, sőt... Akkor úgy se lehet rajtad segíteni.

tegnap 18:54
 7/7 A kérdező kommentje:

Többet is adtam volna egy normálisabb külső érzékelőért, ami még pluszt is nyújt, de így hogy a sárga hibajelzőlámpát nem lehet kiváltani egy másik rendszerrel a vizsgán, egyértelmű hogy nem érdekel.

Az hogy te még ott tartasz fejben, hogy én nem értem, az a te fogyatékosságod.

Mi azon a csóróskodás, ha olcsóbban jobb külső rendszert kaptam volna? Ez csak egy kérdés volt, ami ezzel le is zárult.

Mellesleg neked is köszönöm a választ, hasznos volt, az utolsó nagyképű mondatig:

"Akinek nincs 5 évente 20-25k egy szenzorcserére, az járjon busszal, vagy

olyan autóval amiben még nincs"

Az már mellékes, hogy az árakkal nem voltál képben.

tegnap 20:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!