Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Veszélyeztetésnek számít-e,...

Veszélyeztetésnek számít-e, ha a töltőállomáson használható keréknyomásmérő pontatlanul mér? Jelentős mértékben pontatlanul.

Figyelt kérdés

Történt ugyanis, hogy az egyik kúton 2,3-ra fújtam a négy kereket. Majd másnap, mikor hosszabb útra indultam, a hátsó kerekek felől súrlódás zaja hallatszott minden kátyúnál. Beálltam egy másik kútra és megnéztem a nyomást.

2,8-at mutatott!

Ha igaz, amit tapasztaltam (mert bevallom, el is nézhettem az első alkalommal, bár fújás után nem hallatszott semmi súrlódás az úton haladáskor), akkor ez nem veszélyeztetés kategória?

2023. ápr. 14. 08:18
 1/5 anonim ***** válasza:

Attól aztán nem súrlódik.

Simán elnézted.

2023. ápr. 14. 20:29
 2/5 MGéza ***** válasza:
Inkább a kátyúk vertek oda valaminek a futóművedben, jobb lenne átnézetni szerelővel...
2023. ápr. 15. 10:08
 3/5 anonim ***** válasza:

Ennyitől nem súrlódik.

Nekem a legdurvább esetem az volt, mikor még anno a Ladát elvitte műszakiztatni egy ismerős szerelő olyan helyre, ahol amúgy csak teherautókat szereltek. Laposnak találta a kereket, és felfújtatta. Egy jó hét múlva néztem meg, és 1,7 helyett 3,2 körüli értékeket mértem.

Semmi súrlódás nem volt, csak valahogy másként viselkedett a kocsi.

0,5 plusz az nem oszt, nem szoroz. Nem jó, persze, de annyira nem durva dolog. Simán lehet amúgy, hogy rosszul mér valamelyik kútnál az óra. De hogy melyik... Neked nincs egy megbízható mérőszerkezeted?

Veszel egy ilyet, hozzánézed megbízható nyomásmérőhöz, és ezzel tudod ellenőrizni. (Az enyém pontos.)

[link]

2023. ápr. 15. 10:28
 4/5 anonim ***** válasza:
Meg aztán az a pár tizedet észre se lehet venni és semmi baja nincs neki attól.
2023. ápr. 16. 07:08
 5/5 anonim ***** válasza:
Szar a kocsi, vidd el szerelőhöz kerékcsapágyazni.
2023. ápr. 16. 11:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!