Veszélyeztetésnek számít?
Figyelt kérdés
Adott egy buszforduló és egy fő út a város szélén.
A buszforduló vezet be egyébként a temető bejártához is.
A ha én a főúton haladok és a buszfordulóból egy autós kiengedi az autó orrát úgy hogy én kénytelen vagyok fékezni esetleg a kormányt elrántani akkor az veszélyeztetés?
Kár nem származik, de lehet büntetni a figyelmetlent?
2018. febr. 21. 14:50
1/3 anonim válasza:
Igen, ez lehet közúti veszélyeztetés.
2/3 A kérdező kommentje:
Csak azért tettem fel a kérdést mert nem az első alkalom, és ma reggel pont egy rendőrautó futott így ki elém.
2018. febr. 21. 18:32
3/3 anonim válasza:
Ha csak egy kicsit kell fékezned, ez csak zavarás. Az nem probléma. Az elsőbbségadás szabályai csak azt tiltják, hogy az elsőbbségre jogosultnak hirtelen, erősen kelljen fékezni.
De ha tényleg egy vészfékezési helyzet van, akkor az veszélyeztetés, amit lehet bírságolni.
Akkor már csak az a kérdés, hogy hogyan tudod bizonyítani.
Pl. szélvédőre szerelt kamerával lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!