Az ilyen közúti veszélyeztetésnek számít?
3 sávos úton mentem a középső sávban.
A belsőben ment egy Porsche Cayenne, és indexelt,hogy átakar jönni elém,de én pont nem láttam a hátsó lámpáit, és úgy mentünk métereken át,hogy pont nem fért be elém, és talán az jött le neki,hogy szórakozok vele.
Aztán fékezett egy nagyon minimálisat, és egy hirtelen mozdulattal rám húzta a kormányt, majd ezzel a lendülettel vissza.Csak rám ijesztett, sikeresen, így fékeztem, és ő gázt adva bejött elém.
Utána még át akart sorolni a legszélsőbe, ugyan ez volt a szitu, az ott haladó sem látta,hogy ő indexel, és vele is eljátszotta ugyan ezt, az az autós is fékezett, és elé is így ment be.
Második nullára le lett pontozva. Ha lakott helyen belül történt (valószínűleg igen), akkor csak közvetlen balesetveszély kivédésére adható hangjelzés, egyebek mellett, s csak ha elkerülhetetlen.
Lakott területen kívül az előzési szándék jelzésére használható a kürt. Nálunk nem nagyon szokás, ha valaki dudál, általában agressziónak értékelik.
A kormány rárántása a másikra szándékos veszélyeztetés, semmi kérdés.
Az út egyébként lakott területen belül van, párhuzamos közlekedésre alkalmas, s a külső sáv telített volt?
Miért mentél ott?
Kérdező, ne aggódj, majd megszokod, Magyarországon sajnos ez a közlekedési stílus! (Tisztelet a kivételnek!)
Legalábbis velem nem először volt hasonló szituáció. Legutóbb autópályán egy szerb rendszámú autó. Nem írok márkát, mert lényegtelen, de elég szakadék bőven 15+ éves kocsi volt.
Folyamatos kocsisort előztem. Látom hogy feltűnik mögöttem, beér és jön a hátsómba nulla követési távolsággal. Nem is értem, hogy ettől mit várt, mit fogok csinálni. 150km/h-nál gyorsabban nem voltam hajlandó a kedvéért nyomni, mert a 30.000-es csekkemet nem fizetni ki. Ha lefékezek 90-re és kiteszem az indexet hogy két szorosan egymás után haladó kamion közé bekéretőzzek, az nem tudom mennyivel lett volna neki kevesebb időveszteség.
A lényeg, elfogy a kamionsor, kirakom az indexet, kihúzódok a szélsőbe had mennyen ha olyan életbevágó neki. Erre ennek a baromnak már nem volt annyira sürgős, bemegy elém és satuféket nyom 150-ről.
Ha nincs helyem elrántani a kormányt és nincs ESP az autómban, akkor valószínű most nem ülnék itt és nem tudnám ezt a kommentet se megírni. Sajnos vannak ilyen "Rezesovák" az utakon.... Tenni nem nagyon tudsz ellenük semmit, csak reménykedni hogy minél távolabb vagy az ilyen isten barmaitól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!