Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Milyen hamar jön a büntetővégz...

Milyen hamar jön a büntetővégzés/ítélet ?( Ittas vezetés)

Figyelt kérdés

Sziasztok,

Több mint egy hete elvették a jogosítványomat enyhén ittas vezetésért (Budapesten). Elsőre 0,3, másodszorra pedig 0,27-et fújtam a rendőrségen.

A reggelt ott töltöttem, később a nyomozó engedett haza. Borzasztóan megbántam, a párom barátnőjét vittük haza rossz állapota miatt, nyilván ez nem mentség arra hogy autóba ültem, de késő volt, és nem akartuk hogy baja essen.

Arra lennék kíváncsi, hogy aki átesett már hasonlón a közelmúltban, mennyi idő alatt jött a büntetővégzés, illetve mik voltak a tapasztalatai.

Előre is köszönöm.

tegnap 13:53
 1/2 anonim ***** válasza:
55%
Ráérsz. Ez már bűncselekmény kategória, szóval egy ideig nem lesz jogsid és mehetsz majd utánképzésre.
tegnap 19:41
 2/2 anonim ***** válasza:

Ha elvették a vezetői engedélyed, akkor a bevonás napjától számítják az eltiltás időtartamát, úgyhogy már egy hetet letöltöttél az eltiltásból.

És mivel több mint 0,25 milligramm/liter levegőalkohol-koncentráció, már bűncselekmény. Ha bűncselekmény szintű ittasság miatt akár csak a lehetséges legrövidebb időtartamra, egy hónapra eltiltanak a vezetéstől, akkor – ahogy az 1-es válaszban van – csak sikeres utánképzés igazolás bemutatása után adják vissza a vezetői engedélyt, hiába telik le az eltiltás. De, várhatóan, nem csak egy hónap lesz. Ebből a szempontból viszont nem mindegy meddig húzódik, mert a jogerős határozattal már jelentkezhetsz utánképzésre és akár el is végezheted az eltiltás alatt.

Nincs egységes ráfordított idő, változó, akár nagymértékben is eltér, hogy kinek mennyi idő eltelte után lesz jogerős határozata.

tegnap 21:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!