Ma megkaptam a bírósági büntető végzést amit Dec17 én vált jogerősé.30 an kaptam kézhez Viszont a büntetővégzésben nincs benne semmi információ,hogy a kirótt pénz büntetést, hová kinek mikorra kell befizetnem.Ilyenkor mi van?
Ha a bírósági büntetővégzés jogerős, de nem tartalmaz információt arról, hogy a kiszabott pénzbüntetést hová, kinek, és milyen határidővel kell befizetni, akkor a következőket teheted:
A végzést követően az illetékes hatóság (általában a bíróság vagy az ügyészség) postai úton külön értesítést küld arról, hogy a pénzbüntetést mikor és hová kell befizetni. Ez tartalmazza a befizetéshez szükséges részleteket (pl. számlaszám, határidő, közlemény).
Ha nem szeretnél várni, vagy aggódsz a határidők miatt, vedd fel a kapcsolatot az ügyben eljáró bírósággal. A büntetővégzésben szerepelnie kell az ügy számának, amely alapján pontos információkat tudnak adni. Kérdezd meg, mikorra várható az értesítés, vagy kérd el a befizetés részleteit.
Bár az értesítés késhet, a jogerős végzés alapján a pénzbüntetést akkor is meg kell fizetni. Amennyiben az értesítés későn érkezik, és emiatt nem tudod időben teljesíteni, fontos jelezni ezt a hatóságok felé, hogy elkerüld a jogkövetkezményeket.
Ha nehézséget okoz a pénzbüntetés befizetése, jogod van részletfizetést vagy halasztást kérni. Ezt írásban kell benyújtani az ügyben eljáró bíróságnak. Az elbírálás a bíróság döntésén múlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!