Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Amikor valakit letöltendő...

Amikor valakit letöltendő szabadságvesztésre ítélnek, akkor a bírósági ítélet után azonnal őrizetbe veszik, vagy behívót kap?

Figyelt kérdés
Nem ,nem én vagyok az csak érdekel. Egyik közeli ismerősömnek lesz egy tárgyalása, nem erőszakos bűncselekmény volt ennyit tudok. Azóta nem beszéltem vel,igy nem volt lehetőségem megkérdezni . Köszönöm a válaszokat

jan. 1. 09:48
 1/4 A kérdező kommentje:
*Elnezest elírtam. Azóta nem beszéltem vele .
jan. 1. 09:50
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, hogy mit követett el. Nyilván gyilkosság, vagy nagy vagyonra vonatkozó bűncselekmény esetén a szökés, elrejtőzés kizárásának okán le is tartóztatják.

Más esetben várja a behívóját ( mint anno a katonáéknál), és a megadott napon, órában megjelenik.

jan. 1. 09:52
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
A büntetés mértékétől és a körülményektől függően a bíróság erről is dönt. Kisebb büntetések esetén általában később hívják be, mert eléggé zsúfoltak Magyarországon a börtönök és meg kell várni, amíg lesz hely. Súlyosabb esetben általában azonnal megkezdik az ítélet végrehajtását. De ezt mindig a bíróság egyedileg dönti el.
jan. 1. 10:11
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. 😊
jan. 1. 13:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!