Büntetővégzést kaptam.Értelmezné nekem vki?Fogházba nem kell mennem ugye?
Mi nem érhető? Egy év szabadságvesztést kaptál, aminek a végrehajtását 2 év 6 hónap próbaidőre felfüggesztették, azaz csak akkkor kell végrehajtani, ha a jogerőre emelkedéstől számmított két és fél éven belül olyan újabb bűncselekményt követsz el, ami miatt végrehajtandó szabadságvesztésre ítélnek.
Ezért van benne a "végrehajtás esetén", azaz ha újabb bűncselekményt követsz el, és amiatt a büntetés végrehajtását elrendelik, akkor kell annak legalább a kétharmmad részét kitölteni a feltételes szabadságra bocsátásig (a 3 hónap idekeverése pongyola, értelemzavaró megfogalmazás).
Köszönöm!Én is így gondoltam,de nem voltam benne biztos.
Van pénzbüntetésem is,de a jogerőreemelkedéstől számított 15 napon belül kell fizetnem(gondolom munkanap)
Viszont várnom kell még 1 levelet amiben benne lesz,hová és miképp lehet visszafizetni?Mert erre vonatkozólag semmi nincs a vegzésben
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!