Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha én valakinek nagy nyilvános...

Ha én valakinek nagy nyilvánosság előtt annyit mondok, hogy hazudik, akkor ő ezért beperelhet engem rágalmazásért, becsületsértésért?

Figyelt kérdés

Pl. Magyar Péter meg Menczer Tamás amikor vitatkoztak, én is odamentem volna hozzájuk, és csak annyit mondtam volna nekik, hogy "Mindketten hazugok vagytok, miért hazudtok?" De csak ennyit mondanék nekik, és nem bizonyítanám be hogy miben hazudtak. Na akkor bármelyikük feljelenthetne?

Szerintem nem, mert ez vélemény és nem tényállítás.

ma 17:36
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
7 szavazat
 1/2 anonim ***** válasza:
84%
Nem. A rágalmazás és becsületsértés az, amikor Te állítassz valakiről valótlant nagy nyilvánosság előtt. Az nem meríti ki, hogyha ő mondd valamit és Te pedig azt mondod rá, hogy hazugság. Ha valóban hazugság, akkor a másik fél követi el az általad felsorolt pontokat.
ma 17:38
 2/2 Justinianus ***** válasza:

"A rágalmazás és becsületsértés az, amikor Te állítassz valakiről valótlant nagy nyilvánosság előtt."

Tévedés. Épp a rágalmazás lényege nincs benne a mondatban.

A rágalmazásnak semmi köze a valótlansághoz. Valós és valótlan állítással is el lehet követni a rágalmazást.

A nagy nyilvánosság nem szükséges, csupán súlyosító körülmény.

Pont a rágalmazás lényege nincs benne a mondatban.

ma 20:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!