Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mit lehet tenni olyankor, ha...

Mit lehet tenni olyankor, ha városon kívül a mögöttem lévő már olyan közel jön, hogy nyaldossa a lökhárítómat 94km/h óránál?

Figyelt kérdés

Tegnap egy fehér Opel Astra mögöttem már tényleg olyan közel jött, hogy csak pár cm hiányzott, hogy belém koccanjon.

Ha előttem lett volna egy szituáció és hirtelen satu fékezni kellene, lehet ott pusztulunk mind.

Én nem tudom, de az ilyen nem gondol erre??

Kezdtem lassítani hogy előzzön már meg, de akkor is nyomult továbbra és még a felező vonalat is átlépte jóval, pedig előzhetett volna, hiszen egyenes szakasz volt, de nem tette, végül egy közeledő kanyar előtt hirtelen megelőzött, de legalább használta az irányjelzőt. :P

Most ezzel mutatta hogy milyen nagylegény?? Ő Schumacher fia??

Akartam hogy nyomok egy jó hosszú ablakmosást ami rázúdul, de nem akartam felbőszíteni ezzel, mert ki tudja mire képes egy ilyen kamikaze ámokfutó!

Ilyenkor mi a teendő?? Még buszmegálló sem volt hogy félrehúzódjak, hiába lassítottam 80-ra aztán 70-re de ugyanúgy rám tapadt az őrült...

tegnap 18:52
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Én le szoktam lassítani. Ha kell, 30-ra. Ott már úgyis megelőz.
tegnap 18:58
 2/7 Noren1989 ***** válasza:
100%
Dashcam beszerzése, előre-hàtra.
tegnap 19:07
 3/7 anonim ***** válasza:
78%

Ha elveszed a gázt idővel megelőz. Ha meg hirtelen fékezned kell, erre a néhai oktatómat tudom idézni: ne foglalkozz a mögötted levővel, attól kezdve hogy nem tartja be a követési távolságot, INDOKOLT satufek esetén minden felelősseg az övé.

Nagy az Isten állatkertje, de ezek a vadbarmok max majd abból tanulnak ha beköszönnek az előttük levő csomagtartójába.

tegnap 19:22
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Ilyenkor én is belassítok, hogy megelőzzön. Sötétben pedig feltolom a hátsó ködlámpát, akkor vagy előz vagy lemarad.
tegnap 19:23
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Én is lassítok, esetleg megpöccintem a fékpedált olyannyira hogy felvillanjon a féklámpa de a fék még ne fogjon. Olyankor egyből tudják tartani a követési távolságot.
tegnap 20:04
 6/7 kutyafule4 ***** válasza:
100%
Elengedem a gázt és kirakom a jobb indexet ha biztonságos az előzés. Ha kell lelassítok annyira, hogy egy mazsola is megelőz. Én is jobban járok ha minél távolabb van tőlem az ilyen idióta.
tegnap 20:11
 7/7 anonim ***** válasza:
21%
Én csak azt nem értem hogy az ilyet miért nem ellenőrzik és szankcionálják a rend éber őrei. Odakünn a "hanyatló Nyugaton" erre már rég kidolgoztak módszereket hogyan lehet kiszűrni azokat akik nem tartják a megfelelő követési távolságot. A másik meg a szankcionálás kérdése. A 10-20ezres csekk látszólag nem elég visszatartó erő, az államkassza úgy is üres inkább a barmok fizessenek bele.
tegnap 20:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!