Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mit lehet tenni olyankor, ha...

Mit lehet tenni olyankor, ha városon kívül a mögöttem lévő már olyan közel jön, hogy nyaldossa a lökhárítómat 94km/h óránál?

Figyelt kérdés

Tegnap egy fehér Opel Astra mögöttem már tényleg olyan közel jött, hogy csak pár cm hiányzott, hogy belém koccanjon.

Ha előttem lett volna egy szituáció és hirtelen satu fékezni kellene, lehet ott pusztulunk mind.

Én nem tudom, de az ilyen nem gondol erre??

Kezdtem lassítani hogy előzzön már meg, de akkor is nyomult továbbra és még a felező vonalat is átlépte jóval, pedig előzhetett volna, hiszen egyenes szakasz volt, de nem tette, végül egy közeledő kanyar előtt hirtelen megelőzött, de legalább használta az irányjelzőt. :P

Most ezzel mutatta hogy milyen nagylegény?? Ő Schumacher fia??

Akartam hogy nyomok egy jó hosszú ablakmosást ami rázúdul, de nem akartam felbőszíteni ezzel, mert ki tudja mire képes egy ilyen kamikaze ámokfutó!

Ilyenkor mi a teendő?? Még buszmegálló sem volt hogy félrehúzódjak, hiába lassítottam 80-ra aztán 70-re de ugyanúgy rám tapadt az őrült...

jan. 20. 18:52
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
85%

10-zel haladva? Az általa megválasztott követési távolsághoz igazítom a sebességet.

Annál mindenki jobban félti a saját autóját, hogy direkt törje össze.

jan. 21. 09:58
 12/22 kutyafule4 ***** válasza:
28%
#11 szóval lelassítasz tízre és a felezőhöz húzódsz? Annak baromi sok értelme van, ha nem fosnál hogy 90-el betol az árokba akkor büntetőfékeznél is?
jan. 21. 10:04
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy még azt is megfigyeltem, hogy az ilyenek a kisautók mögé állnak be így. Amikor a Cliommal vagyok, rendszeresen tapasztalom ezt a letolást főűton és autópályán is, amikor a sportkocsimmal, akkor tisztes távolságban jönnek mögöttem.
jan. 21. 10:07
 14/22 anonim ***** válasza:
51%
Lassítok, jobbra húzódás, jobbra index, ha kell akkor megállok.
jan. 21. 11:01
 15/22 anonim ***** válasza:
65%
Fel kell gyújtani a féklámpát többször épp csak megérintve a féket. Nem tudja, hogy mekkora a fékezés, mert a féklámpa fénye mindig ugyanolyan. Emiatt előbb utóbb kiidegeled, mert betojik, hogy melyik lesz egy nagyobb fékezés és megelőz.
jan. 21. 12:15
 16/22 anonim ***** válasza:
60%
#15 Csak az a baj, hogy sohasem lehet tudni hogy melyik ilyen mögötted jövő egy szentimentális idegbeteg, aztán ha megelőz vagy büntetőféket vagy még ki is száll mellé. Ezért kellene menetrögzítő kamera, hogy az ilyen esetekről készült felvételt díjazza a rendőrség és a vétkes jogsijára tegyék rá a páncélszekrényt pár évre.
jan. 21. 12:41
 17/22 anonim ***** válasza:

Régebben én is a ködlámpával "játszottam" ilyenkor, ha efféle szituba kerültem. Sajna pár éve kocsi csere volt, és ennek nincs mindkét oldalon hatsó ködlámpa, úgyhogy elmúlt a varázsa...

Ritkán fordul elő, de engem is nagyon idegesítenek az ilyen ökrök.

jan. 22. 07:57
 18/22 A kérdező kommentje:
Az van a mostani autókkal, mint az enyémben is, hogy nappali menetfény van rajta, így ha nappal talizok egy ámokfutóval, akkor először kapcsoljam fel a tompítottat és úgy a hátsó ködlámpát, ami így kicsit furcsán jönne ki, bár lehet hogy ezzel összezavarnám, de lehet jobban is venné az adást.
jan. 22. 15:15
 19/22 anonim ***** válasza:

Hát bal lábbal rá szoktam pöccinteni a fékre hogy a féklámpa felvillanjon, közben jobb lábbal állok a gázon.. általában értenek belőle.

Ha szórakozni akarsz vele, és tesztelni a reflexeit, akkor visszagangolsz egyet, és enyhe kézifék akkor nincs féklámpa viszont lassulsz egyet.

vagy letojod a picsába.

Te döntésed

jan. 22. 15:20
 20/22 A kérdező kommentje:

19

Nekem elektromos a kézifék, nem tudom hogy 90-él működésbe lépne ill. hogy oldom ki.

Inkább lassítok, mert igazából nem szeretném felhergelni az ilyen sorozat ámokfutót. Ki tudja mire lenne képes...

jan. 22. 20:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!