Jégdarabok röpködnek le a kamionpótkocsik tetejéről. Miért nem takarítják le?
Jól látod a problémát, azonban nem nagyon van megoldás sajnos. A kamion 4m magas, viszont a létra általában csak 3-3,5m, mert annak csak az a célja, hogy a ponyvát be tudjad fűzni.
Valóban, ha nem rakott, akkor nincs gond. Felmegy a sofőr a raktérbe, és egy deszkával bentről, ha nehezen is, de meg tudja oldani a helyzetet.Ha rakott, akkor már nagyobb a gond, mert vagy nem fér hozzá belülről, vagy az egész rakományt össze kéne mászkálnia, de ez nem mindig megoldható. A megoldás az lenne, amit a németeknél láttam több helyen, hogy direkt hó, és jégmentesítő rámpát/állást/ építenek a parkolóban, amiről kényelmesen le lehet lökni a havat, jeget. Szerencsére ez engem kevésbé érint, mert tartállyal járok, ennek viszont fel lehet menni a tetejére, de ezen amúgy is csak a hó áll meg.
Üdv: egy kamionos
Köszönöm.. Megértő vagyok..
Viszont nem megértő a hanyagságra.. Vagy a "nyugaton minden másképp működik válaszokra".
Mert előbb-utóbb itt fog valaki megdögölni,nem nyugaton..
Szántóvető: ismétlem, a németeknél láttam ilyet, de nem tudok pontos koordinátákat mondani.
Kérdező: értem a felháborodásodat, azonban jelen pillanatban nincs jó megoldás. Nyugati összehasonlításról szó sem volt, nem kell eltúlozni a dolgokat. Most ez van, de reméljük, hogy előbb-utóbb lesz jó megoldás.
41. oldal alja. Ice protekt, a jégmentes ponyvatetőért. Talán ez lesz majd az elterjedő megoldás.
"Kedves "5"-ös! Amíg rárakják a plombát van idő sok mindenre.. Nem?"
Kedves kérdező amikor rárakják a plombát még lehet, hogy azon a helyen nem volt se hó se eső (ami megfagyott volna) tehát akkor még nem kellett letakarítani a havat.
Később meg már nem igazán tanácsos a plombát leszedni tehát a belső ponyvaemelgetéssel már nem lehet letakarítnai.
Találj ki valami ésszerű megoldást a korlátozott lehetőségű gépjárművezetőknek, hogy megoldják a problémát!
Korlátozott alatt azt értem, hogy létrát a cégek nagy többsége nem biztosít esetleg egy-két kivétel van, de biztos nem olyan magasat, hogy a ponyva tetején összegyűlt havat, jeget le lehessen takarítani. A másik hogy mivel tolják le a havat, jeget mert ilyet pláne nem biztosítanak a cégek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!