Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » A C jármű kategóriás GKI...

A C jármű kategóriás GKI vizsga miért olyan sok kérdésekből kell felkészülni? Ami többen feleslegesnek vesznek. Na és az ára is, meg a siker is nagyon távoli ma már.

Figyelt kérdés
Egyik ismerősöm befizetett C kategóriára GKI vizsgára, megkapta felkészülési anyagokat, mondja hogy kb olyan 960 A4 es lapot jelent, amiből feltud készülni. Persze a vizsgán ott csak 3X 40 kérdésből fog állni, de a kérdésekre mindre tudni kell a jó válaszokat, mert nem tudható mi fog lenni a vizsga lapokon. Jó ez hogy ennyi rengeteg és sok sok felesleges kérdéseket kell tanulni? Na az ára sem pénztárca kímélő sokak szerint sem. De a vizsga az nagyon szigorú, vannak akik már ötödszörre sem mentek át, viszont több éves baleset nélküli gyakorlattal rendelkeznek. Ez nem egy pénz le nyulás?
márc. 9. 16:59
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Ha tisztában lennél mondjuk azzal, hogy mit tartalmaz a tananyag, akkor nem kérdeznél ilyen hülyeséget. Mondjuk engem az is érdekelne, hogy iskolában is voltál vajon ilyen bátor feltenni ezt a kérdést?
márc. 9. 17:54
 2/15 anonim ***** válasza:

Én erre azt tudnam mondani, hogy 1 db egyetemi tantárgy felkészülési anyaga is tud több lenni, mint 900 oldal.

Persze ennek a töredéke is eleg, ha tudod, vizsgán akár 5-ös.

márc. 9. 18:52
 3/15 A kérdező kommentje:
Én csak kérdeztem egyik ismerősöm problémáit. Nekem Gépész mérnökim van, az teljesen más kategória, de abban sem 900 oldlas kérdéseket kellett be magolni, hanem amit megtanúltunk az egyetemen.De, állítólag itt még oktatás sincsen, hanem saját magadtól kell rájönnöd a tematikákra. Persze azt nem írtam, de ismerősöm azt is mondja, hogy ez a vizsga mentes a kresztől.ha ez igaz akkor meg jármű ismeretből soknak tűnik a 900 oldalt tartalmazó vizsga kérdések.Na és persze, több ismerős is panaszkodik hasonló problémák miatt is, és sok autóbusz-vezető is azt mondja, ez csak pénz lenyúlás! Én nem tudhatom ezt.Én csak kérdeztem, olyan témában amit sokan kifogásolnak.
márc. 9. 20:02
 4/15 anonim ***** válasza:
61%

Ha nincs GKI-ja, hogy van több évnyi tapasztalata?

Az áron lehet vitatkozni valóban, de hogy szigorú lenne? Van közöm a nagyobb járművekhez, kritikán aluli amit a sofőrök művelnek/tudnak. Nem hogy túl szigorú, inkább túl könnyű C jogsit szerezni. Az más kérdés, hogy a tananyag és az oktatási módszertan is megérne a egy frissítést.

márc. 10. 07:14
 5/15 A kérdező kommentje:
Valami félreértés lehetséges. Én az ismerősökről írtam hogy több éves tapasztalattal rendelkeznek ki C ki D kategóriából. Nekem van B kategóriás vezetői engedélyem, az teljesem más. Ismerősöm arra is panaszkodik hogy a felkészülés az a munkája utánra esik, és amikor 10 napos dekádban dolgozik nem tud felkészülést sem végezni amire van 60 órája de ha az lejár nem tudja megnyitni sem a tananyagát. Biztos így lehet ha mondja. Na meg az is benne van, ha jelentkezik vizsgára közben már felkészülni sem tud már, és mi van ha két hónap múlva kap vizsgára időpontot.Amit addig tanult azt is elfelejti vizsgára. Nem? Ja még azt is mondták, hogy a 60 óra az arra sem nagyon elég, hogy egyszer átolvassa az anyagot, akkor miből magolja be. Hiszen sem elmenteni nem tudja ezt, csak ameddig jogosultsága van a tananyagához addig tudja használni.Másik ismerősöm arra panaszkodott hogy egyszeri átolvasás az nem azonos a vizsgára való felkészüléssel. De mondom, én nem vagyok ebben érintett, csak én kérdeztem a problémákról amiket elmondtak. Ha ilyen sokan panaszkodnak akkor valami lehet nem? A nett tele van ilyen panaszokkal a GKI -val kapcsolatban.
márc. 10. 10:43
 6/15 A kérdező kommentje:
Ja, kb, 960 db nak megfelelő A4-es papíron szerepel a teszt kérdések ami egy egy oldalon kb 13-15 db teszt kérdésekből áll. Azért az rengeteg nem? Egy teherautóról itt lehet kérdezni 5-6 ezer kérdésben. Na ezt sem értem én.
márc. 10. 10:47
 7/15 anonim ***** válasza:

Nézd, persze sok a papír, de így is kikerül annyi vadbarom az útra teherrel, hogy borzalom. Simán bemennek a szembesáv közepére a románok úgy, hogy a telójukat nézik. Úgyis kikerüli a gyengébb. Ha meg utana menne valaki személyautóval nem állna meg eltaposná.

Ugyhogy hajrá, legyen minnél nehezebb a teherautós jogsi!

márc. 10. 13:01
 8/15 A kérdező kommentje:
De én nem a teherautó jogsiról írtam, hanem az arra vonatkozó GKI vizsgáról írtam, az meg különböző téma szerintem. Mert hiába van teherautóra vezetői engedélyed, ahhoz hogy azt vezethesd ahhoz kell a GKI vizsga is. Én a GKI ról írtam.De ma beszélgettem egy gépkocsi-vezetővel aki azt mondta, bizony rengeteget kell a GKI vizsgára tanulni, és rengeteg a kamu kérdés is, de nem nehéz, viszont tudni kell mindent a vizsgán.
márc. 10. 16:20
 9/15 anonim ***** válasza:
52%

Volt már ilyen kérdés és ott is leírtam hogy ez bizony csak a pénz beszedésről szól.

Egy orvosnak akinek talán komolyabb tudásúnak kell lenni, annak sose kell tanulni és vizsgázni meg fizetni.

De lehetne még a gázszerelőt, autó szerelőt , kőművest meg sok szakmát is tanulásra bírni és fizettetni.

Sajnos ez van.

márc. 12. 06:23
 10/15 anonim ***** válasza:

#5: Nincs itt félreértés. Az meg nem a tananyag hibája, hogy az ismerősödnek nincs ideje tanulni. A felnőtt élet ilyen. Ha van egy munkád, és új képesítést akarsz, akkor munkaidőn kívül képzed magad. Vagy felmondasz és csak a tanulásra fokuszálsz. Ez nem GKI specifikus, ugyanez lenne, ha a sori meló mellett diplomát vagy éppen villanyszerelő képesítést akarna valaki.

"arra panaszkodott hogy egyszeri átolvasás az nem azonos a vizsgára való felkészüléssel" Miért hinné bárki is, hogy így lenne?

Nem lehet, hogy pusztán annyi gond van, hogy a fent említett 2 ismerős pusztán még a kifejezést sem hallotta még, hogy "tanulási módszertanok"?

#6: Érdemes lenne utánaolvasni, hogy valóban annyi, vagy a szokásos sofőristenségi nagyotmondásról van szó. Mert ez is olyan, mint a kresz és műszaki modulok, a tesztkérdések mögötti tudást kellene megszerezni, és akokr a kérdések száma nem rettentene el. De lásd az előző bekezdésben említett tanulási módszertanokat

#9: Egy orvosnak ne kellene fizetni? Többszörösét mint el tudod képzelni, csillagászati áru tankönyvek, eszközök a gyakorlati részekhez stb stb. Sokkal többe van mint egy GKI, amihez kb. nagyjából írni, olvasni kell tudni. Az viszont egy érdekes kérdés, hogy miért nem képeznek az iskolarendszerben "kamionsofőrt", mint szakmát, ahogy az említett szerelőket.

márc. 12. 07:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!