GKI vizsga c+e, d kategóriában is kell külön?
Tervezem megcsinálni az összes jogsit, most még csak a C-nél tartok, aztán C+E a terv, utána pedig a D.
Szeretném, hogy mindegyikre érvényes GKI-m legyen majd.
Külön c+e és külön d-re is meg kellene csinálnom majd? Vagy van lehetőség egyszer, amely mindegyik kategóriára ad jogosultságot?
Szia.
Külön C és D kategória tudod megcsinálni a GKI képzést. Az E kategóriához nem kell és nem is lehet külön, hiszen ha végig gondolod, ez csak egy kiegészítő kategória. Az csak neked egy plusz dolog, hogy megvan-e a C-hez az E kategóriád, vagy nincs.
Ha megvan a C és D kategóriád, akkor eltudod kezdeni a GKI alapkézést ÖSSZEVONTAN mind a két kategóriára. De ez csak akkor megy, ha már meglévő jogosítványod van.
Tehát ha most csinálod a C-t, és utána szeretnéd az E-t, akkor csak a C-hez tudod elkezdeni menetközben a GKI-t amíg csinálod a nehézpótos jogsit.
Egyébként összevontan olcsóbb valamivel, ráadásul több értelmét látom, mint külön-külön megcsinálni mind a kettőt XY idő elteltével, feltéve ugye ha megvan mind a két kategóriád azaz a teherautó és az autóbusz is.
Én nekem is csak a C van meg, most csinálom a D-t. Már lassan forgalmi vizsga abból is, remélem jövőhónap elején kb ilyen tájt már meg is lesz, és akkor zúdulok neki én is a GKI-nak. Én összevontan fogom csinálni, a fentebb említettek miatt. Olcsóbb és legalább mind a két kategóriával tudok majd dolgozni. Elsősorban busszal szeretnék, de ha esetleg az nem jön be, akkor nyergelek át teherautóra majd. (Alapból teherautózni szerettem volna) És ha meglesz a GKI képzés, akkor utána majd valamikor ráérek megcsinálni az E kategóriát is.
De azért nem sok értelme van mindkettőt megcsináltatni mert úgyse egyszerre használod a kettőt.
A GKI meg lejár 5 év alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!