Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » A C jármű kategóriás GKI...

A C jármű kategóriás GKI vizsga miért olyan sok kérdésekből kell felkészülni? Ami többen feleslegesnek vesznek. Na és az ára is, meg a siker is nagyon távoli ma már.

Figyelt kérdés
Egyik ismerősöm befizetett C kategóriára GKI vizsgára, megkapta felkészülési anyagokat, mondja hogy kb olyan 960 A4 es lapot jelent, amiből feltud készülni. Persze a vizsgán ott csak 3X 40 kérdésből fog állni, de a kérdésekre mindre tudni kell a jó válaszokat, mert nem tudható mi fog lenni a vizsga lapokon. Jó ez hogy ennyi rengeteg és sok sok felesleges kérdéseket kell tanulni? Na az ára sem pénztárca kímélő sokak szerint sem. De a vizsga az nagyon szigorú, vannak akik már ötödszörre sem mentek át, viszont több éves baleset nélküli gyakorlattal rendelkeznek. Ez nem egy pénz le nyulás?
márc. 9. 16:59
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Én ehhez nem tudok mit hozzászólni.Viszont ha csak annyi idő telik a 60 órára, amit egyszer átolvas,az nem egyenlő a vizsgára.(szerintem). De tegnap volt a Tv-ben egy műsor, ahol az hangzott el, hogy napirenden van, az hogy minden szakterületekre de minden jogosítvány tulajdonosokra bevezetik hamarosan azt, hogy öt évente teljesen újból kell vizsgáznia mindenkinek.(Ez nem a pénzlenyúlásokról fog szólni)? Dehogynem! Ma ötévente már vizsgázniuk kell a teher gépkocsivezetőknek,autóbusz-vezetőknek a GKI vizsgával.És talán a vagyonőröknek is ha jól tudom. De az biztos hogy a 17 személyes autóbusz vezetéséhez is kötelező lesz július 01- napjától a GKI vizsga, eddig nem kellet e járműre most miért kell? Pénz lenyúlás semmi más.
márc. 12. 12:39
 12/15 anonim ***** válasza:

Milyen 960 A4-es papírról van szó? Már csak E-Titánon keresztül lehet tanulni e-learning formájában, tehát laptopról... Semmi féle beülős meg papír alapú képzés nem létezik... Szerintem hazudtak neked :D Jogsi meg a GKI is nagyrészt online zajlik. Readásul a megújító képzésen csak elmélet van már. Nincs sem szimulátor, sem forgalmi vezetés, sem szóbeli és esettanulmány sincs. Ezeket egyszer kell lerakni az életben. Nem feltétlen hülyesésg, de írtó drága ahhoz képest, amit ad...Kb egy jogsi ára...

Pilótáknak is lejár az engedélyük, a mozdonyvezetőknek is, metróvezetőknek is, szal nem új dolog, hogy ilyent kell tanulni 5 évente.

ápr. 10. 08:32
 13/15 A kérdező kommentje:

Igen e-learning formájában tanulok, mások azt mondták hogy ki tudom a teljes felkészülési anyagokat menteni illetve nyomtassam ki, de kb 1000 Á 4 es lapomon fog elférni körülbelül az összes anyag. Nos ehhez én nem értek, még csak egy hete kezdtem meg a felkészülést a vizsgára és 90 órám van ehhez.Talán sikerülni fog. Bár nekem küldtek esettanulmány felkészüléshez hozzáférést, mert abból is kell vizsgát tenni.Az autós iskola azt mondta ez a GKI vizsga, öt évig fog érvényes lenni, utána ismét vizsgázni kell majd.Különben Budapesten van egy könyves bolt ahol 32.000Ft összegért meglehet rendelni minden járműkategóriából a GKI vizsgára való felkészülés Teszt kérdések a válaszokkal. ez aki vásárolt az azt mondta, hogy ez egy vaskos könyvnek felel meg, és valóban a vizsga kérdések megtalálhatók e könyvben. Én vásároltam könyves boltban C jármű kategóriás tankönyvet,de abban egyetlen egy teszt kérdés sem szerepel. Meg azt sem tudom eldönteni, hogy a 32.000 Ft-os ár az megéri e egyáltalán.Csak azért azt meg nem értem, ha könyvesboltban 32.000 Ft -ért úgy lehet csak megrendelni, akkor azt miért nem lehet a könyvesboltokban megvásárolni? Valami nem kerek ebben szerintem.Ja nekem sem volt olcsó ez a hivatalos vizsgára való felkészülésem, és akik már vizsgáztak azoktól, azt lehet hallani, hogy a vizsgán olyan felesleges vizsgakérdések vannak

És sok olyan kérdés van még a vizsgán, amivel a felkészülés alatt egyszer sem lehetett olyannal találkozni. Nos ezért a sok sok rengeteg nem megfelelt eredmény.

ápr. 10. 18:08
 14/15 anonim ***** válasza:
Figyi, látod te milyen buta proli emberek szálnak ki a teherautóból? Szerinted ha ránézésre ők átmentek, akkor te nem fogsz átmenni? Legtöbbjük 3 mondatot nem tud megfogalmazni, neked meg ez is megy. Nem kell könyvet venni, nyomasd végig az E titánt majd a gyakorló feladatokat a végén. Az SOS autósiskolában amúgy adnak 2 nap konzultációs alkalmat is, ahol lehet szépen kérdezni. Az esettanulmány a nehezebb egyébként. Na meg a vezezés. Ott a suliba azt mondták nekem, hogy 1 hét szabadság lesz ez az egész. Abba benne van a szimulátor, az esettanulmány, a vezetés és a forgalmi vizsga is. Elmélet utána lesz. Semmit se nyomtass ki. A gyakorló modult nyomasd végig meg a vizsgafelkészítőt. Ugyan azok lesznek a vizsgán is a kérdések.
ápr. 12. 16:37
 15/15 A kérdező kommentje:
13 Ha elolvastad volna a kommentemet, akkor most nem írnád azt amit írsz. Kommentemből megtudható az hogy nincsen nyomtatóm sem, de nem tudom azokat a lépéseket sem, hogy a learninget hogyan lehet kinyomtatni. A másik, Bizony az iskolában azt mondták csak egyszer kell elolvasni ezt a learningban küldött vizsga felkészítőt, aztán többre nincsen szükség mert megvan a vizsgám. Azért ez sokkal többről szol.Pl Érthetően értesd meg azt hogy mi a motorteljesítmény. A válasz z, hogy a fordulatszám és a forgatónyomaték szorzata. Na ez mi? Mert még autószerelők sem tudnak e kérdésre megnyugtató válaszokat adni. Ha ők nem, akkor a kérdés miért kell ilyen kérdésekkel a GKI vizsgákon a vizsgázókat terhelni? Egy ismerősöm mondta erre a kérdésre még a vizsgabiztos sem tudott válaszolni. Azt mondta tudja rengeteg a felesleges érthetetlen kérdés, de nem ö állítja össze a vizsgakérdéseket.
ápr. 13. 06:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!