Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mennyire jellemző a vizsgabizt...

Mennyire jellemző a vizsgabiztosokra, hogy szemetek? Én eddig csak rendessel találkoztam. Szerencsém volt? (Szavazás is van)

Figyelt kérdés

Van már A, B, C, E jogosítványom is. Úgy éreztem, hogy a vizsgabiztosok mindig korrektek, kegyelmesek voltak velem.

Két sikeres vizsgám is volt, ahol papírforma szerint megbuktathattak volna, ha akartak volna és emiatt nem lehetett volna őket szemétnek mondani. Pl A-ból egyszer lekanyarodás előtt elengedett a szemből jövő, én meg mivel nem akartam feltartani a forgalmat, haladtam, csak nem vettem észre egy nénit akit gyalogosan el kellett volna engedni, mert ő egyenesen haladt tovább. Más hibám ugyan nem volt, de ez önmagában bukóok.

CE rutin vizsgán meg tolatás előtt elfeljetettem behúzni a rögzítőféket. Még az oktató meg a vizsgabiztos csendben vártak is, de én nem csináltam semmit (vizsgadrukk miatt nem jutott eszembe, pedig előtte nem volt ilyen) ennek ellenére az egyik legszigorúbbnak mondott vizsgabiztos csak biccentett egyet az oktatónak, kiszálltak és ment tovább a vizsga. Még csak meg sem említette a végén, hogy nem rögzítettem a jármüvet, csak azt, hogy ez már nem B kategória vizsga 17 évesen, jobban odafigyelhetnék, stb.

Kedvesnek egyik sem volt mondható, de "irgalmasnak" vagy hogyismondjam, kegyelmesnek mindenképp.

Szóval én nem tudok panaszkodni ezen a téren, de másoknál is jópárszor hallottam, hogy ha meg is bukott, a vizsgabiztos a végsőkig türelmes volt vele és már csak akkor buktatott, amikor tényleg gáz volt a helyzet.

Nektek mi a tapasztalatotok?

ma 11:09
A kérdező szavazást indított:
Többnyire rendesek, kegyelmesek a vizsgabiztosok
Többnyire szemetek a vizsgabiztosok
5 szavazat
 1/8 anonim ***** válasza:

En 3 db jogsi alatt 2 félével talákoztam.

Van a haldokló 80 éves öregúr típus, meg a sas-szem.

Nalam mindíg szigorúak, de korrektek voltak.

ma 11:31
 2/8 anonim ***** válasza:
Elvárásoknak kell megfelelni, a hibákat előre meghatározott hibapontokat érnek. Személyes beleszólás nincs. Nem létezik sem "rendes", sem "szemét" vizsgabiztos, mivel ugyanazt csinálja mindkettő.
ma 11:37
 3/8 A kérdező kommentje:

Ezt tök jól leírtad. Én is kb csak ezekkel a típusokkal találkoztam. A haldokló 80 éves meg a sasszem :D (bár nőnél is vizsgáztam, kétszer is, mindkettő sikeres volt)

És ugyanez a tapasztalat. Szigorúak, de korrektek.

ma 11:38
 4/8 A kérdező kommentje:
Értem 2-es, csak pont ezt írtam le, hogy engem pl kétszer is meg lehetett volna buktatni papírforma szerint, objektíven nézve, mégsem tették. Ha így nézzük, muszáj rendesnek nevezni.
ma 11:39
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Én Székesfehérváron egy igazi gyökeret fogtam ki a nagymotor forgalmi vizsgámon. Pénteken 14 órakor vizsgáztam, szakadó esőben és a legnagyobb dugóban. Vizsga végén ott hőzöngött, hogy miért mentünk lassan. Ja ha elhagyjuk őket akkor meg az lett volna a baj, meg, hogy belőlem milyen jó szervdonor lesz, mert nem dohányzom. Mikor meg kiszórakozta magát, akkor játszotta a nagy kegyeset, hogy átengedett minket. Meg az oktató is előadta, hogy miatta mentek ám át, mert ismeri.
ma 14:36
 6/8 A kérdező kommentje:

Ja, a nagymotor vizsgámon nekem is így volt kb, csak nem ennyire durván :D De a vizsga után az első pár másodpercben ahogy magyarázta, hogy mit hibáztam, már elkönyveltem a bukást...

Mondta, mondta a magáét, majd folytatta: "....és mégis megfelelt!"

ma 18:38
 7/8 A kérdező kommentje:
5-ös, amúgy a lényeg, hogy meglett. Gratulálok, így utólag is. ;)
ma 18:39
 8/8 anonim ***** válasza:
#7 Köszi! Én is úgy voltam vele, hogy akkor ennyi volt. De ezzel a viselkedéssel meg úgy elvette a kedvemet, hogy 1 hétig nem is nagyon mentem a motor közelébe. Igaz, hogy annyira jóidő sem volt májusban.
ma 20:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!