Miért nem áll meg az autósok 90%-a a zebránál, hogy átengedje a gyalogost?
Remélem nem a maradék 10% fog írni. :)
Csak mert tényleg kíváncsi vagyok az okokra!
Én inkább gyalogos vagyok, de vezetni is szoktam és mindig figyelek a zebráknál, hogy áll-e ott gyalogos, sőt esős időben a járda közelében lévő pocsojákba sem gázolok bele! A férjemet is nekem kellett "megtanítani" ezekre... Ő nem tudja miért nem állogatott meg a zebránál.
Az is nagy "poén" amikor a gyalogos hóba-fagyva áll a zebránál és a meleg kocsiban ülő autós rest megnyomni a féket...
Most már gyermekem van, nem tehetem meg amit azelőtt, hogy direkt a vezető elé ugrom (persze felmérve, hogy tuti meg tud állni), hogy legalább egy kicsit beijedjen, vagy észre vegye magát.
Nagyon ideges vagyok, hogy ott állok a babakocsival az út szélén és legalább 10 autó elmegy előttem, vagy legalább az egyik irányban végre megállnak, de a másik irányban még így sem veszik észre magukat a sofőrök.
Szóval MIÉRT?!?!?!?!?!!?!?!?!
02:50-es! Pont addig tűrnek meg engem, amíg nem lesz olyan a tömegközlekedés, hogy ki lehessen tiltani az autókat egyre nagyobb és nagyobb területekről. De képzeld, az autós sem hülye, és ha azt látja, hogy időben és anyagilag sem jár rosszabbul a tömegközlekedéssel, meg a komfortérzet is versenyképes, addig nem fog autózni.
De amíg hányinger bármely BKV-jármű, amíg az eljutási idő két pont között a közvetlen belvárost leszámítva még így is jóval több BKV-val, mint autóval, és amíg egy BKV-jegy árából az imént felsoroltak és a horrorisztikus benzinárak ellenére is kijön legalább 10 (tíz) km autóval, addig ne is reményedj se abban, hogy az autósok buszozni fognak, se abban, hogy kitiltjáj az autósokat, ugyanis megfelelő ellenszolgáltatás nélkül ezt nem teszik/tehetik meg.
Igaz, azt mondtam nem írok többet... :)
De, nem a BKV jegyek drágák, hanem a fizuk kevesek és valóban nem minden részen elég színvonalas. Mert azért azt be kell ismerni, hogy sokat javult. Mondjuk ezzel csak az van tisztában, aki az utóbbi kb. 10 évben inkább BKV-zott. De elismerem az is lehet, hogy én járok olyan környéken.
Viszont vissza kanyarodva az eredeti témához: amióta felírtam ezt a kérdést min. 3-4 zebrás gázolásról hallottam a hírekben!!!!!!!!!!!!!!
Gondolom minden esetben a GYALOGOS VOLT A HIBÁS!!!!!!!! És ezek után is gyepes vagyok, hogy a babakocsimat nem tolom le a zebrára, amíg egyértelmű jelet nem kapok mindkét irányban haladó autóstól, hogy lát és hajlandó átengedni.
Na de biztos én vagyok rosszul összerakva...
én gyalogosan közlekedek mégis megvárom hogy megálljon az autó a zebránál vagy elmenjen ha látom hogy jön (még ha távolabb is van mert beleszámolom hogy vagyok olyan béna hogy út közepén elesek és legyen ideje megállni) az indokom egyszerű: én hamarabb megtudok állni és elindulni, mint az autós (hóban, esőben bármikor) stb)
a 90% biztos sajnálja a "fölöslegesen fogyasztott" benzint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!