Miért nem áll meg az autósok 90%-a a zebránál, hogy átengedje a gyalogost?
Remélem nem a maradék 10% fog írni. :)
Csak mert tényleg kíváncsi vagyok az okokra!
Én inkább gyalogos vagyok, de vezetni is szoktam és mindig figyelek a zebráknál, hogy áll-e ott gyalogos, sőt esős időben a járda közelében lévő pocsojákba sem gázolok bele! A férjemet is nekem kellett "megtanítani" ezekre... Ő nem tudja miért nem állogatott meg a zebránál.
Az is nagy "poén" amikor a gyalogos hóba-fagyva áll a zebránál és a meleg kocsiban ülő autós rest megnyomni a féket...
Most már gyermekem van, nem tehetem meg amit azelőtt, hogy direkt a vezető elé ugrom (persze felmérve, hogy tuti meg tud állni), hogy legalább egy kicsit beijedjen, vagy észre vegye magát.
Nagyon ideges vagyok, hogy ott állok a babakocsival az út szélén és legalább 10 autó elmegy előttem, vagy legalább az egyik irányban végre megállnak, de a másik irányban még így sem veszik észre magukat a sofőrök.
Szóval MIÉRT?!?!?!?!?!!?!?!?!
Kedves kérdező!
Át kellene olvasni a KRESZ-t!!!!
Az valóban FIGYELMETLEN (de nem bunkó) dolog, hogy hóban, sárban, esőben, zivatarban, zimankóban nem állnak meg a kedvedért.
De mégis miért kellene az autósoknak megállni. A szabály azt mondja, hogy a zebrán elsőbbsége van a gyalogosnak (HA ÁTHALADÁSI SZÁNDÉKÁT KINYILVÁNÍTJA).
De hol kezdődik a zebra? Nem a járdán, ahol te másodpercekig vársz körültekintve, hanem az úttesten. És az áthaladási szándékod a legegyértelműbben úgy tudod kinyilvánítani, hogy az útest szélére lelépsz, ahol a szemét meg nem álló sofőrje még nem tud benned kárt tenni, ha elhalad előtted.
Azzal, hogy állsz az út szélén, tekintgetsz, még semmit sem jelzel. Miért? Mert sokszor ott dumál a sok babakocsis anya egymással, meg az öregek, aztán nézik hogy minek áll meg ott az autó, ha ők át sem akarnak menni.
Tudom, h nem tetszik, de így van.
Ehhez hozzáteszem még, hogy mindig elengedem a babakocsis embereket (mert van aki leszarja, hogy a gyereke van benne, 5 méterre kidobja elém a babakocsi orrát, nekem meg satufék), továbbá esőben figyelmesebb vagyok. Értem ezalatt, hogy ha látom, h valaki egy ideje ott próbál átjutni, megállok, ne ázzon tovább
Pocsojával nem foglalkozok, hiszen gyalogos átkelőhelyen tilos az irányváltás (ugyebár az is irányváltás, ha a sáb külső széléből bemész a belső szélébe - nemis kell sávot váltani). Egyszer jófej voltam, megbaszott a rendőr, mert kötekedős napja volt. inkább lassabban megyek azóta bele a vizbe, hogy ne fröcsköljön úgy, a többi autós is így mögöttem kénytelen lelassítani, így ők sem fröcskölnek.
De a téma címe alapján kérdezhetnénk azt is, hogy:
"Miért áll meg a gyalogosok 10%-a a zebránál, hogy ne engedje át az autóst"?
pfff...
Még a végén szenté kell avatnunk az autósokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!