Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Miért nem áll meg az autósok...

Miért nem áll meg az autósok 90%-a a zebránál, hogy átengedje a gyalogost?

Figyelt kérdés

Remélem nem a maradék 10% fog írni. :)

Csak mert tényleg kíváncsi vagyok az okokra!

Én inkább gyalogos vagyok, de vezetni is szoktam és mindig figyelek a zebráknál, hogy áll-e ott gyalogos, sőt esős időben a járda közelében lévő pocsojákba sem gázolok bele! A férjemet is nekem kellett "megtanítani" ezekre... Ő nem tudja miért nem állogatott meg a zebránál.

Az is nagy "poén" amikor a gyalogos hóba-fagyva áll a zebránál és a meleg kocsiban ülő autós rest megnyomni a féket...

Most már gyermekem van, nem tehetem meg amit azelőtt, hogy direkt a vezető elé ugrom (persze felmérve, hogy tuti meg tud állni), hogy legalább egy kicsit beijedjen, vagy észre vegye magát.

Nagyon ideges vagyok, hogy ott állok a babakocsival az út szélén és legalább 10 autó elmegy előttem, vagy legalább az egyik irányban végre megállnak, de a másik irányban még így sem veszik észre magukat a sofőrök.

Szóval MIÉRT?!?!?!?!?!!?!?!?!

2011. okt. 4. 08:26
1 2 3 4 5 6
 21/55 anonim ***** válasza:
52%
És akkor arra mit szólsz, hogy a haverom vizsgázott városi vezetésből, és azért húzták meg mert a nyanya a zebra előtt állt, ő szabályszerűen megállt, de a nyanya elindult, meg visszalépett, böszme volt ahhoz, hogy átkeljen az úttesten, és végül a haveromnak forgalom akadályozása végett ugrott a jogsia?! Én az ilyet addig ütném amíg meg nem tanulja, hogy az autó nem azért áll meg mert annyira ráér feltartani a forgalmat! Szerencsére a a haverom is jól leteremtette! De viszont arra is allergiás vagyok, hogy szegény ember ott áll már talán 10 perce a járda szélén, és senki nem hajlandó elengedni... (El szoktam engedni a gyalogosokat.)
2011. okt. 4. 16:51
 22/55 anonim ***** válasza:
63%
Ne hozzátok fel példának Németországot! Azt gondoljátok, hogy ott azért engednek át könnyebben, mert ők olyan jófejek? A fenét! Egész egyszerűen náluk más a KRESZ! Náluk akkor is át kell engedni a gyalogost, ha az út szélén ácsorog, nem kell lelépni ahhoz, hogy elsőbbsége legyen.
2011. okt. 4. 17:58
 23/55 A kérdező kommentje:

Csak most tudtam elolvasni a válaszokat.

Köszönöm, hogy pár bunek autós is válaszolt, igazolták magukat. :)

Arra egyáltalán nem gondoltam, hogy az is álljon meg, aki mögött nem jön semmi. Egyértelmű, hogy az logikátlan.

Azon meg elgondolkoztatok, hogy azért nem lépegetnek le a gyalogosok a zebrára, mert félnek? És talán ez jogos is?

Mint írtam, szemétségből én is leugráltam, de kizárólag a zebránál és mikor már a 10. autó is elment és még volt jó sok a sorban. Most a babámmal ezt NEM teszem meg! És nem, hogy nem lépek le, de még a járda szélére sem állok, viszont egyértelműen jelzem, hogy át szeretnék menni. Lehet, hogy az is fontos, hogy ezek túlnyomó részt keskenyebb útkereszteződések, nem 4 sávosak.

Elismerem azt is, hogy sok a hülye gyalogos is, de az egyik nem zárja ki a másikat és nem ez volt a kérdés. :)

A "hóban-fagyban" átengedés nincs a kresszben, szerintem alapvető intelligencia a másik szerencsétlenre úgy gondolni, hogy én itt vagyok a jó melegben, fedél van a fejem fölött, hagy menjen az a szerencsétlen. De ez az én magán véleményem.

Németországban én is éltem, de nem elvárásom annak a szintnek az elérése, mert tudom, hogy az képtelenség. :(

Köszönöm az eddigi válaszokat. :)

2011. okt. 4. 18:48
 24/55 anonim ***** válasza:
37%
Azért mert a gyalogosok 90%-a töketlen idióta aki ott áll a zebra mellett és cseszik elindulni egészen addig amíg meg nem állok. Na hát az ilyeneknek biztos nem fogok könyörögni, hogy indulj már el légyszi... A céltudatos gyalogosok meg elég kevesen vannak, Miattuk sosem kell megállni, elég csak lassítani, mert rögtön lelép és átsiet a túloldalra. És egyébként az ilyenek nem is hőbörögnek hogy nem engedik el őket, csak az ilyet töketlen idióták.
2011. okt. 4. 19:50
 25/55 anonim ***** válasza:
Pontosan így van! Gyalogosként én is így közlekedem, ahogy leírtad kedves utolsó!
2011. okt. 4. 20:02
 26/55 anonim ***** válasza:

Én úgy tanultam hogy akkor kell megállni ha a gyalogos rálépett a zebrára. Ha csak ott áll akkor nem kell megállni.

Gyalogosként azt tudod csinálni hogy akkor lépsz rá a zebrára amikor olyan távolságra van az autó hogy biztosan meg tud állni. Nem kell megvárni amíg minden kocsi elmegy.

2011. okt. 4. 21:40
 27/55 anonim ***** válasza:

"De nem mindenki ilyen, éppen ezért át lehet menni."

Tehát, csak TE nem állsz meg, de mások azért álljanak... Értem.

Egyébként való igaz, hogy sokan töketlenek, én mostanában már lelépek, mert amúgy biztosan nem állnának meg.

De azért az autósokat sem tudom sajnálni, rendszeresen látok olyat, hogy a busz megáll a gyalogosnak, és a belső sávban még 2 autó is elhúz. Ez tényleg bunkóság, erre nincs szebb szó.

Egyszer velem is megesett, hogy a csávó a belső sávban akkorát taposott a fékre, ha csak leégett a gumija. Ő is biztosan baromira figyelt, és egyáltalán nem bunkó paraszt.

2011. okt. 4. 22:22
 28/55 anonim ***** válasza:

Ennek nagyon egyszerű oka van. Azért nem állnak meg, mert rossz ez a szabály, hogy a gyalogosnak feltétlen elsőbbsége van egy zebrán.

Röviden és tömören annyi a lényeg, hogy 80 kg-ot sokkal könnyebb megállítani, mint 1 tonnát. Tudom, hogy ezt nemigen szokták írni, de gondolj bele mennyi energiát lehetne megspórolni azzal, ha kevesebbet kéne azért fékezni, mert a kényelmesen sétálgató gyalogosnak nincs max. fél perce, hogy megvárja, amíg van idő átérni.

Egyébként a vezetésnek van egy ritmusa, amit a jó sofőr érez. Van, amikor tényleg meg kell állni, néha meg egyenesen tilos, mert olyan helyekre tesznek zebrát, ahol ha mindenki megállna a gyalogosnak, akkor szó szerint lebénulna a fél város. Környezetszennyezés, stressz, időzavarok, stb... Megint mindez azért, mert a gyalogosnak derogál mondjuk 30 másodpercet állni, urambocsá' 1 percet.

2011. okt. 5. 01:01
 29/55 anonim ***** válasza:
72%
Sokan hozzák példaként Németországot, hogy ott mennyire jó fejek. Szlovákiába gyakran járok, elárulom, hogy eszük ágában sincs megállni az autósoknak a zebra előtt (rendőr se mert láttam!), ha átakarsz menni a zebrán, keress arra megfelelő ütemet és szedd a lábad. És ez tényleg így működik, és még sose láttam hogy a gyalogos k*rva anyázott volna. Sőt... Ha ne adj isten megáll egy autó, szalad át, hogy minél kisebb ideig tartsa fel a forgalmat. Ott nem szaroznak lazán rámegy a lábadra, ha nem kapkodod. Engem is a nejem úgy rángatott át a zebrán, mikor először voltam, na mondom majd én megmutatom, mennyire elsőbbségem van gyalogosként:DD Hát a nagy francokat :D Azt mondta ne tököljek annyit, mert itt leszarják, azt telibe ver, ha nem iparkodok :D
2011. okt. 5. 08:27
 30/55 A kérdező kommentje:

Tegnapi 19:50 és a többi hasonló.

Nem értem miért minősítettél személy szerint, főleg, hogy van olyan a szövegemben, amiből kiderül, hogy nem vagyok töketlen. De jó szülő lehetsz/lennél, hogy a babádat kitolnád/kitolod a mozgó jármű elé, ami még csak nem is villog!!!!

Épp nem is olyan rég tanultam az öcsémtől, hogy annak ellenére, hogy indexel valaki, nem szabad elindulni a gépjárműveddel (nem gyalog, tehát autós dolog), mert qára nem lehet tudni, hogy az a gyepes komolyan el is kanyarodik! És pont láttam is erre vonatkozó példát azóta! Tehát amíg nem jelzik nekem egyértelműen az autósok, hogy meg fognak állni, vagy lelassítanak, hogy átengedjenek, addig bocsássál már meg nekem, de nem tolom ki elé a gyerekem! Sőt, azért kell legalább az egyik oldalnak megállnia, mert a kedves másik oldal még leszarja, hogy más átengedné a gyalogost és addig nem lépek le az úttestre, amíg biztos nem vagyok abban, hogy nem leszek elgázolva. Még a járdán sincs biztonságban az ember, nem hogy az úttesten ténferegjek addig, amíg valaki lesz oly kedves és elenged!!!

Amúgy attól hogy a gyalogosokat szidjátok(amit amúgy le is írtam, hogy van is benne igazság, viszont az egyik nem zárja ki a másikat), attól Ti ugyan olyan önző bunekek maradtok!

És közben rá is jöttem, hogy miért nem engeditek át a gyalogosokat! Azért mert azt hiszitek, tiétek az egész közlekedési rendszer, a gyalogos csak egy megtűrt személy, 80-al száguldoztok ott, ahol csak 50-nel szabad és persze, hogy így nem lehet lassítani sem, de nem is áll szándékotokban, mert észre sem veszitek a zebrát, tehát a tudatotokig el sem jut, hogy lassítani, vagy adott esetben megállni kellene.

Majd sajnállak benneteket a hülye üzemanyag miatt, meg nehogy má' izomlázatok legyen a pedálok nyomkodása közepette.

Mondom ezt úgy, hogy ugye én is 80%-ban autóban ülök, akár soförként, akár utasként.

De ha megkérdezem mennyit közlekedtek gyalog akkor gondolom egyikőtök sem írja, hogy szinte semmit...

2011. okt. 5. 09:01
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!